Pečen brstični ohrovt s pekan orehi
Ko si na lep sončni dan zaželiš hitrega, enostavnega vendar odličnega kosila, je ta pečen brstični ohrovt s pekan orehi odlična izbira za prilogo k mesu ali kakšni ribi. Sama velikokrat nisem vedela kaj naj naredim iz brstičnega ohrovta kot pa to, da ga pojem kuhanega v vodi, ko pa sem odkrila pečenega in potem z lastno domišljijo dodala še pekan orehe, je to postala skoraj moja najljubša priloga k piščančjemu fileju ali oradi. Čeprav na pogled zgleda bolj jesensko, je primeren za vsak dan.
Pečen brstični ohrovt s pekan orehi – pripomočki:
- pečica
- pekač
- nož
- peki papir
Pečen brstični ohrovt s pekan orehi – sestavine:
- dve pesti brstičnega ohrovta
- pest pekan orehov
- strok česna
- sol
- kajenski poper
- žlica olivnega olja
Pečen brstični ohrovt s pekan orehi – postopek:
Za začetek operemo in mogoče malo olupimo brstični ohrovt, nato pa vsakega posebej prerežemo na polovico.
Potem na manjše kose razrežemo pekan orehe in sesekljamo česen. Za tem prižgemo pečico na 190°C. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj položimo brstični ohrovt, pekan orehe, česen, potresemo s soljo in kajenskim poprom. Na koncu pa vse skupaj prelijemo z olivnim oljem.
Pekač položimo v pečico in pečemo 20-25 minut, da se brstični ohrovt lepo zapeče.
Ko je pečeno, jed vzamemo iz pečice in jo serviramo na krožnik k mesu oz. ribi, lahko pa prilogo naredimo tudi, ko imamo povabljenih več ljudi in želimo pripraviti več različnih prilog, takrat pa količino sestavin primerno povečamo in vse skupaj vam bo odlično uspelo.
Pa dober tek!