Umešana jajca s papriko in šampinjoni
Print Friendly, PDF & Email

Za dober začetek dneva je nujno potreben tudi dober zajtrk. In s tem zajtrkom boste dobili tudi vse nujno potrebne stvari, ki vam bodo dale dovolj energije za celo dopoldne in vas oskrbel s hranili, ki jih potrebujete.

Umešana jajca s papriko in šampinjoni – sestavine

Za 2 osebi:

  • 4 jajca (oziroma 5 ali 6, odvisno kakšen jedec ste)
  • polovica paprike (rdeče ali rumene), cca. 50-60 g
  • cca. 10 večjih šampinjonov (cca. 150-200 g)
  • 2 žlici ocvirkov v masti
  • sol, poper po okusu

Umešana jajca s papriko in šampinjoni-priprava

Umijemo papriko in jo narežemo na zelo drobne koščke. Šampinjonov ne rabimo prati, dovolj je, da jih obrišemo z mokro servieto. Narežemo jih na tanjše trakove.

Ko je zelenjava narezana damo v ponev ocvirke in takoj zatem še papriko in šampinjone, ni potrebe, da se mast prej raztopi. Medtem, ko se zelenjava praži, v manjši skledi z vilico umešamo jajca. Zelenjava je dovolj spražena, ko šampinjoni postanejo mehki. Paprika mora še vedno ostati malo hrustljava.

Dodamo jajca in jih umešamo, počakamo, da se pečejo. Solimo in popramo po okusu, zraven pa lahko ponudimo kos kruha.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor