Umešana jajca s čebulo in tuno
Print Friendly, PDF & Email

Jajca so bogat vir beljakovin, zato so izredno zdrava. Pri nas so na jedilniku večkrat tedensko, saj jih pripravimo na več načinov. Preizkusite kaj novega. Odlična so v kombinaciji s čebulo in tuno, piko na i pa jim doda timijan.

Umešana jajca s čebulo in tuno

Umešana jajca s čebulo in tuno – pripomočki:

  • ni posebnih pripomočkov

Umešana jajca s čebulo in tuno – sestavine

Za 2 osebi:

  • 1 večja čebula (cca. 80-100 g)
  • 4 jajca
  • 2 x 80 g tune iz konzerve, lahko tudi več
  • ščep soli
  • malo timijana

Umešana jajca s čebulo in tuno – postopek:

Jajca ubijemo in stepemo ter malo posolimo.

Umešana jajca s čebulo in tuno 1

Čebulo olupimo ter jo narežemo na drobno. Lahko uporabite rdečo ali belo, vseeno je.

Umešana jajca s čebulo in tuno 2

Odpremo konzervi od tun ter na ponev vlijemo njuno olje. Ko se olje malo segreje, dodamo še narezano čebulo. Ko pa le-ta malo postekleni, dodamo še tunino.

Umešana jajca s čebulo in tuno 3

Na koncu vlijemo še jajca. Mešamo s kuhalnico.

Umešana jajca s čebulo in tuno 4

Ko jajca zakrknejo je jed gotova. Začinimo jo še z timijanom, vse skupaj dobro premešamo.

Umešana jajca s čebulo in tuno 5

Serviramo s kosom kruha.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor