Umešana jajca s čebulo in tuno
Jajca so bogat vir beljakovin, zato so izredno zdrava. Pri nas so na jedilniku večkrat tedensko, saj jih pripravimo na več načinov. Preizkusite kaj novega. Odlična so v kombinaciji s čebulo in tuno, piko na i pa jim doda timijan.
Umešana jajca s čebulo in tuno – pripomočki:
- ni posebnih pripomočkov
Umešana jajca s čebulo in tuno – sestavine
Za 2 osebi:
- 1 večja čebula (cca. 80-100 g)
- 4 jajca
- 2 x 80 g tune iz konzerve, lahko tudi več
- ščep soli
- malo timijana
Umešana jajca s čebulo in tuno – postopek:
Jajca ubijemo in stepemo ter malo posolimo.
Čebulo olupimo ter jo narežemo na drobno. Lahko uporabite rdečo ali belo, vseeno je.
Odpremo konzervi od tun ter na ponev vlijemo njuno olje. Ko se olje malo segreje, dodamo še narezano čebulo. Ko pa le-ta malo postekleni, dodamo še tunino.
Na koncu vlijemo še jajca. Mešamo s kuhalnico.
Ko jajca zakrknejo je jed gotova. Začinimo jo še z timijanom, vse skupaj dobro premešamo.
Serviramo s kosom kruha.
Dober tek!