Puhaste skutne palačinke
Ob besedni zvezi “skutne palačinke” po navadi pomislimo na palačinke, polnjene s skutnim nadevom in zapečene v pečici. Ta recept za skutne palačinke pa bolj spominja na ameriške palačinke, saj so manjše, debelejše in puhaste, ter bogate s skuto. Z različnimi oblivi bomo zadovoljili še tako zahtevne gurmane.
Puhaste skutne palačinke – pripomočki:
- večja skleda
- električni mešalnik
- tehtnica
- zajemalka
- žlica
- ponev
- lopatka
Puhaste skutne palačinke – sestavine
Za 2-3 osebe:
- 500 g skute
- 1 dl kisle smetane
- 1 dl mleka
- 3 jajca
- 1/2 pecilnega praška
- cca. 2 dl moke
- žlica sladkorja
- limonina lupinica
- maščoba za pečenje
Puhaste skutne palačinke – postopek:
V skledi dobro premešamo skuto in jajca. Dodamo kislo smetano, mleko, pecilni prašek in limonino lupinico. Potem po žlicah dodajamo moko in mešamo z električnim mešalnikom. Dobiti moramo maso, ki je približno takšne gostote, kot masa za palačinke. Sladkamo po okusu.
Ponev segrejemo in namastimo. Maso zajemamo z zajemalko in jo polagamo na vročo ponev. Palačinke pečemo nekaj minut na vsaki strani, da se lepo zlato zapečejo.
Po želji lahko v maso vmešamo rozine, koščke čokolade, ali pa pečene palačinke oblijemo s sadno omako ali marmelado.
Naj vam tekne!