Popečeni šparglji v objemu jajca
Print Friendly, PDF & Email

Ta okusna, zdrava zelenjava nam je znana po različnih imenih – šparglji, beluši, asparagus … Pomladi, v zahvalo, zdravim lastnostim zelenih in belih »stebrčkov« tako divjih, kot gojenih, organizirajo špargljade, in skoraj vsaka gostilna razvaja svoje goste z jedmi iz špargljev. Naše domače kuhinje tudi niso izjema. 🙂 Tokrat vam predstavljam, kako se pripravijo popečeni šparglji v objemu jajca.

Popečeni šparglji v objemu jajca
Popečeni šparglji v objemu jajca.

Popečeni šparglji v objemu jajca – pripomočki:

• rezalna deska
• nož
• strgalo za lupljenje špargljev
• ponev za peko
• kuhalnica
• kozarec za stepanje jajc
• vilica
• kuhinjski štedilnik

Popečeni šparglji v objemu jajca – sestavine:

(za 1 osebo)

• 150 g špargljev
• 2 žlici rastlinskega olja za pečenje
• 1 jajce
• 0,5 dl mleka
• sol in mešanica mletega popra

Popečeni šparglji v objemu jajca – postopek:

Najprej pripravimo šparglje: s pomočjo strgala jih olupimo od sredine stebra navzdol, odstranimo lesnate dele in narežemo na koščke dolžine caa. 1,5– 2 cm. Jajce stepemo v kozarcu s pomočjo vilice in mu prilijemo mleko.

Popečeni šparglji v objemu jajca

Na kuhinjski štedilnik pristavimo ponev, v katero vlijemo malo rastlinskega olja ter ga segrejemo. Na ponvi popečemo koščke špargljev (cca. 3 min.).

Popečeni šparglji v objemu jajca

K špargljem prilijemo maso iz jajca in mleka, vse skupaj posolimo, popopramo in zmešamo s kuhalnico – ta postopek opravimo zelo hitro, da se jajce zelo ne zapeče in ostane mehko ter nežno na okus (k temu tudi prispeva mleko).

Popečeni šparglji v objemu jajca

Nasvet
Naj v jedi prevladujejo šparglji, a jajce služi samo kot dodatna spremljava.
Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor