Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo
PrintFriendly and PDF

Jajčka, kruh in piščančja salama so odlična kombinacija za slastno omleto. Sama jed ne zahteva veliko časa za pripravo in je odlična kombinacija, ki vas bo dobro nasitila.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo – pripomočki:

  • ponev
  • deska za rezanje
  • nož
  • manjša skleda
  • vilice
  • štedilnik

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo – sestavine

Za 3 osebe:

  • 7 jajc
  • 3 žlice masti
  • 2 kosa kruha
  • 100 g piščančje salame
  • ščep soli

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo – postopek:

Kruh in piščančjo salamo narežemo na kocke.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo 1

Na ponvi segrejemo mast, ko je le ta dovolj segreta, na hitro popečemo kruh in salamo.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo 2

Medtem stepemo jajca in jih začinimo s soljo.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo 3

Stepena jajca vlijemo na ponev k popečenemu kruhu in salami.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo 4

Vse skupaj popečemo najprej na eni strani, nato pa omleto previdno obrnemo in popečemo še drugo stran.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo 5

Serviramo.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?