Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo
Print Friendly, PDF & Email

Jajčka, kruh in piščančja salama so odlična kombinacija za slastno omleto. Sama jed ne zahteva veliko časa za pripravo in je odlična kombinacija, ki vas bo dobro nasitila.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo – pripomočki:

  • ponev
  • deska za rezanje
  • nož
  • manjša skleda
  • vilice
  • štedilnik

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo – sestavine

Za 3 osebe:

  • 7 jajc
  • 3 žlice masti
  • 2 kosa kruha
  • 100 g piščančje salame
  • ščep soli

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo – postopek:

Kruh in piščančjo salamo narežemo na kocke.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo 1

Na ponvi segrejemo mast, ko je le ta dovolj segreta, na hitro popečemo kruh in salamo.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo 2

Medtem stepemo jajca in jih začinimo s soljo.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo 3

Stepena jajca vlijemo na ponev k popečenemu kruhu in salami.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo 4

Vse skupaj popečemo najprej na eni strani, nato pa omleto previdno obrnemo in popečemo še drugo stran.

Omleta s popečenim kruhom in piščančjo salamo 5

Serviramo.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor