Kaša iz kosmičev s praženimi jabolki
Zdrav in nasiten zajtrk, a da je hkrati res dober in da cela kuhinja diši po praženih jabolkih s cimetom, ko ga pripravljamo?
Če nas je ta opis pritegnil, potem si moramo pripraviti kašo iz kosmičev s praženini jabolki in s cimetom.
Pripomočki za kašo iz kosmičev s praženimi jabolki:
- Ni posebnih pripomočkov
Sestavine za kašo iz kosmičev:
Za 3 osebe:
- 100 g kosmičev (poljubnih)
- 400 ml mleka (lahko tudi rastlinskega mleka – ovsenega, riževega, kokosovega)
- 1 večje jabolko
- 2 žlici medu
- 1 ščepec soli
- cimet (po okusu)
Postopek za kašo iz kosmičev s praženimi jabolki:
Pripravimo si vse sestavine. Od kosmičev lahko vzamemo tako ovsene, ječmenove, pšenične, pirine. Iz vseh bo jed prišla zelo dobra. Edino na kar moramo biti pozorni je to, da različni kosmiči vpijejo različno tekočine. Zato moramo biti pri kuhanju pozorni in če je kaša pregosta, dodamo še malce mleka.
Jaz sem tokrat vzela ječmenove kosmiče.
Najprej namočimo kosmiče v mleko (prav tako lahko vzamemo mleko po naših željah: živalsko, rastlinsko) in jih damo kuhati. Dodamo še ščepec soli. Ko kosmiči z mlekom zavrejo, nastavino na nizko temperaturo in jih ob stalnem mešanju kuhamo približno 5 do 7 minut. Različni kosmiči imajo za kakšno minuto različno dolžino kuhanja.
Ko so kosmiči kuhani, jih odstavimo iz gretja, vmešamo žličko medu in malo cimeta ter pustimo par minut, da se vsi okusi povežejo.
Medtem jabolko narežemo na koščke. Jaz jo narežem na približno 5 mm velike delce in na hitro popražim. Ko spusti malo tekočine, dodam žličko medu, zmanjšam temperaturo in premešam. Tako koščki rahlo karamelizirajo.
Sedaj v kašo vmešamo še večino jabolčnih koščkov (malo si jih pustimo za okrasitev) ter vse dobro premešamo.
Sedaj lahko serviramo omamno dišeč, dober, zdrav in nasiten zajtrk ali malico, kašo iz kosmičev s praženimi jabolki.
Dober tek! 😊