Francoski opečenec
Print Friendly, PDF & Email

Francoski opečenec, ali kar po naše imenujemo “pohane šnite”. Kadar imamo nekaj kosov starega belega kruha, ga lahko na tak način porabimo za zajtrk, malico ali večerjo. V vsakem primeru bo zelo teknilo!

Francoski opečenec – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Francoski opečenec – sestavine

Za 4 osebe:

  • 8 rezin belega kruha (najboljši je nekaj dni star)
  • 3 jajca
  • 2 dl mleka
  • ščep soli
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 žlička sladkorja
  • pol žličke cimeta
  • maslo za peko (cca.50 g)

Francoski opečenec – priprava

V skledi zmešamo sestavine: jajca, mleko, sol, sladkor, cimet.

francoski-opecenec 1

Kruh narežemo na malo debelejše rezine. V ponev damo maslo in ga počasi raztopimo, pazimo, da nam ne porjavi. Medtem rezine kruha pomakamo v mešanico, ki smo jo pripravili. Vsako stran kruha toliko, da se nam lepo prepoji. Nato jih položimo v ponev in pečemo počasi, na nizkem ognju, da dobijo rjavo barvo.

Ko dobijo lepo rjavo barvo in zapečeno skorjico, jih polagamo v posodo, obloženo s papirnato servieto. Postrežemo jih lahko s posutim mletim sladkorjem, sadjem, javorjevim sirupom ali kar same.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor