Francoski opečenec
Francoski opečenec, ali kar po naše imenujemo “pohane šnite”. Kadar imamo nekaj kosov starega belega kruha, ga lahko na tak način porabimo za zajtrk, malico ali večerjo. V vsakem primeru bo zelo teknilo!
Francoski opečenec – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Francoski opečenec – sestavine
Za 4 osebe:
- 8 rezin belega kruha (najboljši je nekaj dni star)
- 3 jajca
- 2 dl mleka
- ščep soli
- 1 vanilin sladkor
- 1 žlička sladkorja
- pol žličke cimeta
- maslo za peko (cca.50 g)
Francoski opečenec – priprava
V skledi zmešamo sestavine: jajca, mleko, sol, sladkor, cimet.
Kruh narežemo na malo debelejše rezine. V ponev damo maslo in ga počasi raztopimo, pazimo, da nam ne porjavi. Medtem rezine kruha pomakamo v mešanico, ki smo jo pripravili. Vsako stran kruha toliko, da se nam lepo prepoji. Nato jih položimo v ponev in pečemo počasi, na nizkem ognju, da dobijo rjavo barvo.
Ko dobijo lepo rjavo barvo in zapečeno skorjico, jih polagamo v posodo, obloženo s papirnato servieto. Postrežemo jih lahko s posutim mletim sladkorjem, sadjem, javorjevim sirupom ali kar same.
Pa dober tek!