Enostavna fritata s šparglji
Print Friendly, PDF & Email

Fritata s šparglji je res enostavna — zanjo potrebujemo le nekaj sestavin in nekaj minut. Tako hitro je na mizi topel in okusen obrok, primeren tako za zajtrk kot za zgodnjo večerjo.

Enostavna fritata s sparglji

Enostavna fritata s šparglji – pripomočki:

  • ponev
  • kuhinjska lopatka
  • kuhinjska deska
  • nož
  • posoda

Enostavna fritata s šparglji – sestavine:

Za 2 osebi:

  • 6 špargljev
  • dve rezini kuhanega pršuta
  • 1 manjša čebula
  • žlička maščobe (svinjske masti …)
  • sol, poper in mešanica začimb po občutku (jaz dam malce več kot ščepec)
  • 5 jajc

 

Enostavna fritata s šparglji – postopek priprave:

Ponev dobro segrejemo in na njej raztopimo maščobo. Čebulo narežemo na večje kose in jo popečemo. Dodamo na koščke narezan pršut in na kolobarčke narezane šparglje. Solimo, popramo, dodamo tudi mešanico začimb.

Enostavna fritata s sparglji

Jajca ubijemo in posolimo.

Enostavna fritata s sparglji

Čebulo, pršut in šparglje mešamo na srednjem ognju nekje 10 minut. Nato dodamo jajca.

Enostavna fritata s sparglji

Pustimo na srednjem ognju nekaj minut in nato pokrijemo s pokrovko, da jajca zakrknejo tudi z zgornje strani. Previdno obrnemo na drugo stran.

Enostavna fritata s sparglji

Nekaj minut popečemo še z druge strani in nato serviramo.

Enostavna fritata s sparglji

Poleg lahko postrežemo paradižnik, skuto in kislo smetano, ki se odlično prileže k fritati, saj ji da posebno osvežujočo noto. Dober tek!

Enostavna fritata s sparglji

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor