Enostavna fritata s šparglji
Fritata s šparglji je res enostavna — zanjo potrebujemo le nekaj sestavin in nekaj minut. Tako hitro je na mizi topel in okusen obrok, primeren tako za zajtrk kot za zgodnjo večerjo.
Enostavna fritata s šparglji – pripomočki:
- ponev
- kuhinjska lopatka
- kuhinjska deska
- nož
- posoda
Enostavna fritata s šparglji – sestavine:
Za 2 osebi:
- 6 špargljev
- dve rezini kuhanega pršuta
- 1 manjša čebula
- žlička maščobe (svinjske masti …)
- sol, poper in mešanica začimb po občutku (jaz dam malce več kot ščepec)
- 5 jajc
Enostavna fritata s šparglji – postopek priprave:
Ponev dobro segrejemo in na njej raztopimo maščobo. Čebulo narežemo na večje kose in jo popečemo. Dodamo na koščke narezan pršut in na kolobarčke narezane šparglje. Solimo, popramo, dodamo tudi mešanico začimb.
Jajca ubijemo in posolimo.
Čebulo, pršut in šparglje mešamo na srednjem ognju nekje 10 minut. Nato dodamo jajca.
Pustimo na srednjem ognju nekaj minut in nato pokrijemo s pokrovko, da jajca zakrknejo tudi z zgornje strani. Previdno obrnemo na drugo stran.
Nekaj minut popečemo še z druge strani in nato serviramo.
Poleg lahko postrežemo paradižnik, skuto in kislo smetano, ki se odlično prileže k fritati, saj ji da posebno osvežujočo noto. Dober tek!