Slastni čeveljci – obloženi kruhki
Print Friendly, PDF & Email

Slastni čeveljci so krasna popestritev slavnostne mize. Lahko so zanimiva predjed ali okusen prigrizek. Priprava slastnih čeveljcev morda zahteva malce več časa, a bodo prav gotovo poželi občudovanje. Predvsem otroci bodo navdušeni, priporočam pa vam, da pripravite dodatne “vezalke” za najmlajše goste, saj jih bodo z veseljem pojedli.

slastni-ceveljci-oblozeni-kruhki

Slastni čeveljci – obloženi kruhki – pripomočki:

  • nož
  • deska
  • žlička
  • kozica

Slastni čeveljci – obloženi kruhki – sestavine:

  • majhni, podolgovati kruhki
  • različne vrste mesnin
  • različni siri
  • zelena solata, motovilec…
  • različna zelenjava
  • majoneza
  • špageti

Slastni čeveljci – obloženi kruhki – postopek:

Kruh odrežemo, kot prikazuje slika. Notranjost kruha izdolbemo. Ostankov kruha ne zavrzite, ampak jih predelajte v kaj okusnega (npr. kruhove kocke ali drobtine).

slastni-ceveljci-oblozeni-kruhki

Mesnine narežemo na manjše kose. Uporabimo lahko salame, klobase ali druge mesnine, tudi ostanke pečenega mesa. Narežemo še sire in različno zelenjavo. Uporabimo lahko svežo ali vloženo. Vmes pristavimo še kozico z vodo in skuhamo špagete. Za vsak čeveljc potrebujemo en špaget, a se med vezanjem radi strgajo, zato priporočam, da skuhate kakšnega za rezervo. Tudi otroci bodo z veseljem pojedli še kakšno dodatno “vezalko”.

slastni-ceveljci-oblozeni-kruhki

Ko imamo vse sestavine pripravljene, se lotimo sestavljanja čeveljcev. Notranjost čeveljca premažemo z majonezo. Po želji lahko uporabimo tudi gorčico ali sirni namaz. Na dno položimo solato.

slastni-ceveljci-oblozeni-kruhki

Nato pa polnimo čeveljce z mesninami, sirom in zelenjavo. Več različnih sestavin bomo uporabili, bolj zanimiv bo končni izdelek. Mesnine lahko zvijamo ali prelagamo, da dobimo zanimive oblike.

slastni-ceveljci-oblozeni-kruhki

Za piko na i, špagete zavežemo kot vezalke in jih s pomočjo majoneze pritrdimo na čeveljce.

slastni-ceveljci-oblozeni-kruhki

Slastne čeveljce lahko ponudimo namesto obloženih kruhkov, lahko pa par čeveljcev ponudimo kot predjed.

slastni-ceveljci-oblozeni-kruhki

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor