Sadni sushi
Sushi (suši) je specialiteta japonske kuhinje. Sestavine in oblike so lahko različne in če uporabimo nekaj domišljije, lahko pripravimo sadni sushi. Njegov izgled spominja na pravi sushi, čeprav sadni sushi ne vsebuje riža.
Sadni sushi – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- žlica
- 2 manjši skodelici
- živilska vrečka
- valjar
Sadni sushi – sestavine:
- 3 banane
- nutella ali podoben namaz
- kaki vanilija (lahko tudi druga vrsta čvrstega sadja)
- kokosova moka
- 2 čajna piškota
Sadni sushi – postopek:
Banane olupimo in odstranimo dolga vlakna.
Narežemo jih na kolobarje, ki naj bodo široki približno 3 cm.
Čajne piškote damo v živilsko vrečko in jih z valjarjem zdrobimo v drobtine.
V eni skodelici pripravimo kokosovo moko, v drugi pa drobtine, ki smo jih naredili iz piškotov.
Sedaj se lahko pričnemo “igrati”; res je malce “packanja”, ampak se splača potruditi. Pripravili bomo različne sadne sushije.
Robove banan namažemo z nutello in jih nekaj povaljamo v kokosovi moki, nekaj pa v drobtinah iz piškotov.
Z manjšim nožem izrežemo sredico bananinih kolobarjev. Izrežemo lahko trikotnike ali kvadratke, po želji.
Narežemo kaki vanilija na majhne koščke, jih vstavimo v sredino bananinih kolobarjev, da nastane pisan sadni sushi.
Povaljamo v drobtinah iz piškotov ali v kokosovi moki.
Sadni sushi zložimo na krožnik. Če te prikupne prigrizke ne postrežemo takoj, naj do prihoda gostov počivajo v hladilniku.
Poskusite tudi originalni sushi.
Dober tek!