Krušne rožice s šunko in sirom
Print Friendly, PDF & Email

Krušne rožice s šunko in sirom so odlična izbira za pogostitev na rojstnih dnevih ali piknikih. Njihova priprava je preprosta, s spreminjanjem nadeva, pa je njihov izgled in okus vsakič drugačen. Najbolj v slast bodo šle še tople, direktno iz pečice, a so povsem okusne tudi naslednji dan. Nepečene rožice lahko tudi zamrznemo in jih spečemo ob naslednji priložnosti.

Krušne rozice s sunko in sirom

Krušne rožice s šunko in sirom – pripomočki:

  • večja skleda
  • manjše sklede
  • ribežen
  • žlica
  • vilice
  • nož
  • krpa
  • valjar
  • pekač
  • papir za peko
  • čopič

Krušne rožice s šunko in sirom – sestavine

Za testo:

  • 1 kg moke (in še malo za valjanje)
  • kocka kvasa (42 g)
  • 2 dl mleka
  • 3 dl vode
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in sladkor

Za nadev:

  • 400 g šunke
  • 150 g sira
  • paradižnikova omaka
  • origano
  • 1 jajce (za premaz)

Krušne rožice s šunko in sirom – postopek:

Kvas nadrobimo v toplo mleko, dodamo sladkor in pustimo, da začne vzhajati. V večjo skledo vsujemo moko, ter ostale sestavine, premešamo in dodamo vzhajan kvas. Zamesimo testo, pokrijemo s krpo in pustimo, da vzhaja, tačas pa naribamo šunko in sir za nadev.

Krušne rozice s sunko in sirom

Po približno eni uri testo razvaljamo v pravokotnik, širine približno 15 cm in 1 cm debelo. Premažemo s paradižnikovo omako, ki smo ji dodali origano, posujemo s šunko in sirom in še malo pokapamo s paradižnikovo omako. Po želji lahko dodamo tudi koščke zelenjave, lahko pa naredimo rožice povsem brez mesa.

Krušne rozice s sunko in sirom

Testo zavijemo kot pri zavitkih in ga razrežemo na približno 2 cm velike kolobarje.

Krušne rozice s sunko in sirom

Polagamo jih v pekač, obložen s papirjem za peko. Jajce ubijemo v manjšo skledo in ga razžvrkljamo z vilicami, ter vsako rožico na tanko premažemo. Rožice pred pečenjem pustimo vzhajati še približno 10 minut.

Krušne rozice s sunko in sirom

Pečemo približno 15 minut na 200°C.

Krušne rozice s sunko in sirom

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor