Ko z užitkom rečeš še – bučkin čips
Print Friendly, PDF & Email

Bučke so fantastična zelenjava, saj iz njih lahko pripravimo okusno slane ali sladke jedi. Danes sem vam pripravila okusen bučkin čips, ki sicer zaradi cvrtja še vedno ima kalorije, vendar je veliko bolj zdrav od krompirjevega in industrijskega.
Ko z užitkom rečeš še - bučkin čips

Bučkin čips – pripomočki:

  • električna ali plinska plošča
  • salamoreznica
  • krožnik
  • ponev z debelejšim dnom
  • penovka
  • papirnate brisače

Bučkin čips – sestavine:

  • 2 mladi bučki
  • 3 žlice koruzne moke
  • 1/2 litra olja za cvrtje
  • poper
  • sol

 Bučkin čips – postopek:

Bučke operemo in s papirnatimi brisačami osušimo. Nato jih na salamoreznico čim tanjše nalistamo.
Ko z užitkom rečeš še - bučkin čips

Nalistane in osušene bučke potrosimo s koruzno moko.
Ko z užitkom rečeš še - bučkin čips

V ponev z debelejšim dnom nalijemo cca. 3 cm olja in ko se olje dovolj segreje, ocvremo bučkin čips.
Ko z užitkom rečeš še - bučkin čips

S penovko poberemo bučkin čips iz ponve in ga predenemo na cedilo, da se odteče maščoba. Osolimo, popopramo in presipamo v skledo ter ponudimo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 23 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor