Ko z užitkom rečeš še – bučkin čips
Bučke so fantastična zelenjava, saj iz njih lahko pripravimo okusno slane ali sladke jedi. Danes sem vam pripravila okusen bučkin čips, ki sicer zaradi cvrtja še vedno ima kalorije, vendar je veliko bolj zdrav od krompirjevega in industrijskega.
Bučkin čips – pripomočki:
- električna ali plinska plošča
- salamoreznica
- krožnik
- ponev z debelejšim dnom
- penovka
- papirnate brisače
Bučkin čips – sestavine:
- 2 mladi bučki
- 3 žlice koruzne moke
- 1/2 litra olja za cvrtje
- poper
- sol
Bučkin čips – postopek:
Bučke operemo in s papirnatimi brisačami osušimo. Nato jih na salamoreznico čim tanjše nalistamo.
Nalistane in osušene bučke potrosimo s koruzno moko.
V ponev z debelejšim dnom nalijemo cca. 3 cm olja in ko se olje dovolj segreje, ocvremo bučkin čips.
S penovko poberemo bučkin čips iz ponve in ga predenemo na cedilo, da se odteče maščoba. Osolimo, popopramo in presipamo v skledo ter ponudimo.
Dober tek!
Ocena:
Skupaj: 23 Povprečno: 4.3]