Jabolčna kolesa
Print Friendly, PDF & Email

Jabolčna kolesa so prigrizek, s katerim boste očarali goste. Lahko pa jih pripravite tudi družini za zajtrk, malico ali večerjo. Poizkusite to prefinjeno kombinacijo osvežilnih jabolk in sladke dateljeve paste.

jabolcna-kolesa-6

Jabolčna kolesa – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož ali dva
  • majhna posoda
  • blender ali palični mešalnik
  • prazna plastenka

jabolcna-kolesa-1Jabolčna kolesa – sestavine:

  • 2 veliki rdeči jabolki (če želimo narediti manjša kolesa, uporabimo 3 majhna jabolka)
  • 200 ml zelenega ali zeliščnega čaja (ali pa kar 200 ml vode)
  • 8 dateljnov
  • 1 banana
  • 1 nektarina
  • lešnikov krokant za posip

 

Jabolčna kolesa – postopek:

Skuhamo čaj, pustimo, da se malo ohladi in nato v njem namočimo dateljne (če nimamo čaja ali časa lahko uporabimo tudi vodo).

jabolcna-kolesa-2

Medtem pripravimo ostalo; banano narežemo na kolobarje in jo damo v blender. Jabolka narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje.

jabolcna kolesa-3

V sredini kolobarjev naredimo luknjo, tako da uporabimo malo domišljije. Sama sem luknje naredila s pomočjo prazne plastenke (če se kdo spomni česa bolj pripravnega, naj pripiše v komentar). Nektarino narežemo na majhne koščke.

jabolcna-kolesa-4

Tako, v tem času so se naši dateljni že namočili, zato jih vzamemo ven iz tekočine in jih damo v blender. Banane in dateljne dobro zmiksamo, dodamo še 50 ml čaja (ali vode) in mešamo še malo.

jabolcna-kolesa-5

Dateljevo pasto z nožem namažemo na jabolčna kolesa, nato po njih posujemo lešnikov krokant in dodamo 2 ali 3 koščke nektarine in že imamo okusen prigrizek.

jabolcna-kolesa-6

Postrežemo takoj.

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor