Jabolčna kolesa
Jabolčna kolesa so prigrizek, s katerim boste očarali goste. Lahko pa jih pripravite tudi družini za zajtrk, malico ali večerjo. Poizkusite to prefinjeno kombinacijo osvežilnih jabolk in sladke dateljeve paste.
Jabolčna kolesa – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož ali dva
- majhna posoda
- blender ali palični mešalnik
- prazna plastenka
Jabolčna kolesa – sestavine:
- 2 veliki rdeči jabolki (če želimo narediti manjša kolesa, uporabimo 3 majhna jabolka)
- 200 ml zelenega ali zeliščnega čaja (ali pa kar 200 ml vode)
- 8 dateljnov
- 1 banana
- 1 nektarina
- lešnikov krokant za posip
Jabolčna kolesa – postopek:
Skuhamo čaj, pustimo, da se malo ohladi in nato v njem namočimo dateljne (če nimamo čaja ali časa lahko uporabimo tudi vodo).
Medtem pripravimo ostalo; banano narežemo na kolobarje in jo damo v blender. Jabolka narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje.
V sredini kolobarjev naredimo luknjo, tako da uporabimo malo domišljije. Sama sem luknje naredila s pomočjo prazne plastenke (če se kdo spomni česa bolj pripravnega, naj pripiše v komentar). Nektarino narežemo na majhne koščke.
Tako, v tem času so se naši dateljni že namočili, zato jih vzamemo ven iz tekočine in jih damo v blender. Banane in dateljne dobro zmiksamo, dodamo še 50 ml čaja (ali vode) in mešamo še malo.
Dateljevo pasto z nožem namažemo na jabolčna kolesa, nato po njih posujemo lešnikov krokant in dodamo 2 ali 3 koščke nektarine in že imamo okusen prigrizek.
Postrežemo takoj.
Naj vam teknejo!