Hrenovke v listnatem testu
Print Friendly, PDF & Email

Hrenovke v listnatem testu so odlična, sočna in zelo okusna izbira za prigrizek ali pa hitro pripravljeno kosilo ali večerjo ob zelenjavni prilogi. In niso povsem običajne hrenovke v testu, saj jih pripravimo malo drugače.
Po tem receptu bomo pripravili 10 odličnih in zelo sočnih hrenovk, obdanih z listnatim testom, ki bodo brez dvoma razveselile najmlajšo generacijo, pa tudi ostale družinske člane, kajti hrustljavi in okusni hrenovki v lepo in hrustljavo zapečenem testu se je težko upreti.

Pripomočki za hrenovke v listnatem testu:

  • Pekač velikosti vaše pečice
  • papir za peko
  • čopič za mazanje

Sestavine za hrenovke v listnatem testu

Za 5 oseb:

  • 10 hrenovk po lastni izbiri
  • 500 g listnatega testa
  • nekaj gladke bele moke tip 500 za potrositi med valjanjem in pripravo listnatega testa
  • 30 do 50 g gorčice (lahko tudi majoneze ali tatarske omake)
  • 1 jajčni rumenjak

Kako pripravimo hrenovke v listnatem testu

500 g listnatega testa razdelimo na polovico in ga na pomokani površini s pomočjo valjarja razvaljamo na približno 3 do 5 mm debeline. Če uporabljate sveže, že razvaljano listnato testo, ga pustite kot je in pojdite na drugi korak.

Razvaljano testo (vsako polovico posebej) po dolžini narežemo na 5 enakih delov. Iz vsakega dela testa moramo dobiti 5 dolgih trakov, širine približno 3 do 3,5 cm.

Sedaj vzamemo hrenovke in jih položimo na krožnik. Vzamemo gorčico (ali majonezo, tatarsko omako, če gorčice ne marate) ter jih s pomočjo čopiča premažemo.

Ko so vse hrenovke lepo namazane, vzamemo eno in jo ovijemo z enim od narezanih trakov. Med ovijanjem hrenovk pazimo, da se ovito listnato testo prekriva eno prek drugega. Tako da lepo pokriva hrenovko v celoti in se na oviti hrenovki vidi samo spodnji in zgornji del.

Ko smo hrenovko zavili v listnato testo, jo položimo na pekač, ki smo ga pred tem obložili papirjem za peko. Sedaj po enakem postopku pripravimo še preostalih 9 hrenovk. Ko so vse hrenovke položene na pekač, vzamemo posodico in vanjo damo rumenjak ter ga z pomočjo  čopiča za mazanje dobro premešamo.

Tako premešan rumenjak s pomočjo čopiča premažemo vsako hrenovko posebej.

Pekač s pripravljenimi in premazanimi hrenovkami denemo v pečico, ki smo jo pred tem segreli na 160 °C (ventilacija) in pečemo približno 25 minut. Čas in temperaturo pečenja po potrebi lahko prilagodite svoji pečici.

Ko čas pečenja poteče, hrenovke vzamemo iz pečice in pokrijemo s kuhinjsko brisačo ter počakamo, da se nekoliko ohladijo.

Hrenovke v listnatem testu so pripravljene.

Dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor