Domači praženi mandlji
Print Friendly, PDF & Email

Vsi poznamo okus mandljevih jedrc v neštetih sladkih jedeh. Pa ste kdaj poskusili tudi slane? Pred vami je preprost recept za slasten prigrizek – domače pražene mandlje. Med samim opisom postopka, lahko zasledimo tudi, kako doma pripravimo iz neolupljenih mandljev blanširane mandlje, ki jih pogosti vključimo v naše sladke jedi.

domaci-prazeni-mandlji-10

Pripomočki za pripravo – praženi mandlji:

  • ponev
  • kuhalnica
  • električna pečica
  • pekač
  • kozica

Sestavine za pripravo – praženi mandlji:domaci-prazeni-mandlji-1

  • mandlji
  • olje
  • sol

Postopek priprave – praženi mandlji:

Za pripravo domačih praženih mandljev moramo najprej mandlje blanširati. V manjši kozici zavremo večjo količino vode. Kozico odstavimo in v vrelo vodo za 15 minut potopimo neolupljene mandlje.

domaci-prazeni-mandlji-2

Ko se lupina mandljev napihne in odstopi od sredice, poberemo mandlje z žlico iz vode ter jih z rokami olupimo.

domaci-prazeni-mandlji-11

Ker mandlji vsebujejo še nekaj vlage, jih stresemo na pekač in za 20 minut postavimo v pečico na 60°C, da se osušijo.

domaci-prazeni-mandlji-5

S tem je postopek blanširanja končan in se lahko lotimo praženja mandljev.

domaci-prazeni-mandlji-6

V ponvi segrejemo olje in na vroče olje stresemo blanširane mandlje. Mandlje na zmernem ognju pražimo ob neprestanem mešanju do zlatorumene barve.

domaci-prazeni-mandlji-7

Pri tem pazimo, da mandljev ne prismodimo. Ko so mandlji spraženi, jih stresimo na papirnato brisačo in obrišemo odvečno olje. Na koncu mandlje posolimo in počakamo, da se ohladijo. Dober tek!

domaci-prazeni-mandlji-8

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 3.8]

Dodaj odgovor