Kako enostavno začiniti biftek ali meso
Kako enostavno začiniti biftek ali meso, da ne bo umazane posode ali popacane kuhinje? Pomagate si lahko kar z embalažo v kateri ste meso prinesli domov.
Kako enostavno začiniti biftek ali meso – pripomočki:
- folija za živila
- najlonska vrečka
- ali skleda
- nož
- deska
Kako enostavno začiniti biftek ali meso – sestavine:
- izbrano meso
- začimbe po lastni izbiri
Kako enostavno začiniti biftek ali meso – postopek priprave
Kadar meso kupite v trgovini ali pri mesarju vam ga seveda zavijejo ali zapakirajo v vrečko. Doma lahko embalažo izkoristite in skrajšate pot do končnega rezultata. Ko je biftek ali meso za pečenko zavito v prozorno folijo za živila le to razgrnete po kuhinjskem pultu odstranite meso, preko nje posipate vse začimbe in sol ter meso povaljate po začimbah. Vse pokapljate še s sezamovim oljem, zavijete ter tako začinjeno meso pospravite na hladno do priprave.
Manjši kosi kot je perutnina ali narezano meso za pripravo v voku so običajno pakirani tudi v najlonsko vrečko. Doma le to odprite, preko vsebine dodajte izbrane začimbe, sol in nekaj kapljic sezamovega olja. Vrečko napolnite z zrakom ter na vrhu zaprite z vrtenjem tako, da zrak ostane v vrečki. Vsebino vrečke z zrakom nato dobro pretresite in meso se bo enakomerno začinilo. Do priprave lahko začinjeno meso shranite na hladno kar v vrečki tako vam ne bo potrebno prati sklede v kateri bi sicer začinili meso.
Ko imate meso doma ali ga vzamete iz domačega zamrzovalnika takrat boste za začinjanje morali uporabiti skledo. Najenostavneje je vse sestavine stresti v posodo in premešati. Tudi ko začinjate samo meso je dovolj, da uporabite eno posodo v katero stresete meso, dodate vse začimbe, premešate in do priprave pokrito pustite v marinadi na hladnem.
Če boste mesu dodali svežo zelenjavo in zamrznjene sestavine, kot so na primer zamrznjeni jurčki je postopek enak. Sesekljate začimbe in jih z vsemi ostalimi sestavinami premešate v eni posodi. Sestavine naj nekoliko odležijo, nato pa jih pretresite v pekač tako, da bo meso na vrhu in pričnite s peko.