Zabavna bovla za otroke
Print Friendly, PDF & Email

Bovla za otroke vedno popestri otroške zabave. Bovlo sem prvič naredila za Tajev rojstni dan, ko je bil star pet let oz. sva jo naredila skupaj. Zelo je bil navdušen, ko je z modelčki za piškote iz lubenice izrezoval oblike, ki jih je potem dal v bovlo polno jabolčnega soka. Svetujem vam, da naredite to zabavno bovlo skupaj z otroci, saj bodo navdušen nad njo.

Sedaj, ko je malo bolj vroče, nas bo bovla tudi ohladila in osvežila.

zabavna bovla za otroke

Pripomočki za bovlo za otroke

  • poljubni modelčki za piškote

Sestavine za bovlo za otroke

  • 1 lubenica ali mini lubenica
  • različno sadje v poljubni količini (jagode, mango …)
  • 1 l jabolčnega soka

Kako naredimo bovlo za otroke

Ko boste kupovali lubenico, pozorni, da boste kupili bolj okroglo, da bo potem polovica lubenice lepo stala in se vsebina ne bo polila.

Bovlo se naredi zelo enostavno, lubenico prerežemo na pol. Prvo polovico lubenice izdolbemo z žlico, ostanke lubenice narežemo na manjše dele in prihranimo za kasneje. Drugo polovico pa narežemo na rezine, odrežemo lupino in  z modelčki za piškote izrežemo različne oblike.

zabavna bovla za otroke

V prazno oziroma izdolbeno polovico lubenice nalijemo jabolčni sok. Mango prerežemo, odstranimo koščico in ga narežemo na koščke, lahko tudi izrežete oblike z modelčki. Tudi jagode narežemo na manjše kose. Izberete lahko tudi drugo, poljubno sadje.

zabavna bovla za otroke

Mango, jagode in lubenico (tudi izdolbene dele) dodajte jabolčnemu soku v lubenici, okrasite z dežnički ali čim podobnim in bovlo postavite za 2 uri v hladilnik, potem pa jo že lahko postrežete.

zabavna bovla za otrokeNaj vas otroška bovla ohladi!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor