Višnjev liker
Print Friendly, PDF & Email

Nežen, blag sladko-kisel višnjev liker, v katerem se lepo prepletajo sočne in zrele višnje z izbranim alkoholom ter seveda sladkorjem. Je eden izmed mojih najljubših likerjev in je zelo preprost za pripravo. Dolgo obstojna pijača tudi na sobni temperaturi. Višnjev liker je odličen aperitiv pred kosilom ali odlično presenečenje ob nenapovedanem obisku. Posebej ga bodo vesele ženske, saj je nežen in zelo blag alkoholni napitek. Po tem receptu bomo pripravili 1 liter višnjevega likerja.

Pripomočki za višnjev liker:

  • steklenice z zamaškom

Sestavine za višnjev liker

Za 1 liter likerja:

  • 500 g višenj
  • okoli 300 g sladkorja
  • okoli 100 ml vodke po izbiri (jaz uporabim vodko Absolut, lahko uporabite tudi katerokoli drugo vodko)

Kako pripravimo višnjev liker:

V kolikor imate večjo količino višenj, si lahko pripravite več likerja, saj bo liker brez težav obstal na zalogi do naslednjega leta.

Pripravimo 500 g zrelih višenj tako, da jim odstranimo peclje, operemo in dobro posušimo s kuhinjsko brisačo. Višenj ni potrebno razkoščičiti, vlagamo jih kar cele. Sedaj vzamemo očiščeno in suho steklenico z zamaškom in vanj zložimo eno vrsto višenj, ki jih potrosimo s sladkorjem. Na sladkor ponovno damo vrsto višenj in na višnje ponovno sladkor.

Postopek ponavljamo vse dokler ne napolnimo steklenice

Na napolnjeno steklenico, namestimo zamašek in ga dobro pritrdimo. Tako napolnjeno steklenico postavimo na zunanji del okenske police in sicer tja, kje je največ sonca. Višnje v steklenici pustimo na soncu 40 dni. Med tam časom enkrat tedensko steklenico pretresemo tako, da jo nekajkrat obrnemo z zamaškom navzdol. Ko poteče 40 dni, vzamemo steklenico in vanjo vlijemo 1 dl vodke po izbiri, zapremo steklenico in premešano. Če se slučajno v tem času sladkor še ni stopil (vremenski pogoji), pustite steklenico na soncu še nekaj dni.

Ponovno  namestimo zamašek in pripravljen višnjev liker shranimo v temnejši in bolj hladen prostor. Počakamo še 5 dni in naš višnjev liker je pripravljen. Višnje pustimo v likerju.

Pomembno
Ne glede na to, da se vam bo sladkor v steklenici stopil in spremenil v tekočino, višnjevega likerja ne umikajte s sonca pred potekom navedenega časa. Pustite ga na soncu celih 40 dni, kajti samo tako bo liker, zares dobrega okusa.

Na zdravje. 🙂

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Dodaj odgovor