Naravni sirup za dvig imunskega sistema
Print Friendly, PDF & Email

Ingver, med, limona in bio cejlonski cimet: odličen naravni sirup, ki nam bo pomagal pri graditvi imunskega sistema in nas tako varoval pred jesensko zimskimi prehladi.  Naravni sirup lahko uporabimo kot dodatek v čaju ali ga uživamo samostojno.

Pripomočki za naravni sirup za dvig imunskega sistema:

  • ribežen
  • žlica lesena ali plastična
  • žlička

Sestavine za naravni sirup za dvig imunskega sistema:

Za 500 ml kozarec:

  • 300 ml medu
  • 3 limone (manjše)
  • 1 srednje velika korenina ingverja (100 g)
  • 2 žlički bio cejlonskega cimeta

Postopek za naravni sirup za dvig imunskega sistema:

Pripravimo si limono, ingver ter med. Pazimo, da je med ali domač od preverjenega čebelarja, če pa ga kupimo v trgovini pa preberimo na etiketi, da gre res za 100% med. Kajti pod imenom med prodajajo tudi “pripravke iz medu, nadomestke, itd”, kar pa pomeni, da dodajajo medu sladkor ali podobne sladkorne nadomestke, ki pa v našem primeru (za sirup) nikakor niso zaželjeni.
Cimet. Cimet če se le da, naj bo pravi bio cejlonski, kajti ta vsebuje najmanj snovi kumarin, ki je lahko v večjih količinah škodljiva. Dobimo ga že v skoraj vseh prodajalnah z zdravo prehrano in tudi večjih marketih. Cimet kupimo ali že mleti, ali pa v palčkah, ki jih v mlinčku za kavo sami sprenenimo v prah.

Ingver olupimo in ga na drobno naribamo. V posebno posodico odmerimo 2 žlici mletega cejlonskega cimeta.

V prazen 500 ml steklen kozarec sedaj nalijemo med ter dodamo nariban ingver. Dobro premešamo. Stisnemo tudi limone. Sok bomo uporabili, olupke zavrgli.

K medu in ingverju sedaj prilijemo še limonin sok. Zopet dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo. Sploh med potrebuje nekaj časa, da se poveže z limono in ingverjem.

Na koncu dodamo mleti cimet in mešamo še par minut. Sirup lahko uporabimo kot dodatek k ohlajenemu čaju ali ga uživamo samostojno. Ta sirup ali limonin sok se nikoli ne dajeta v napitke, ki imajo več kot 40 °C, saj s tem izničimo delovanje C vitamina.
Priporoča se 1 velika žlica naravnega sirupa na dan, najboljše kar na tešče.

Obilo zdravja! 😊

Ocena:
Skupaj: 28 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor