Bananina vroča čokolada
Print Friendly, PDF & Email

Vroča čokolada se zelo prileže, ko je zunaj mrzlo, ampak ali ste že kdaj pili bananino vročo čokolado? Je prav slastna, kot bi rekel moj devetletnik, ki jo obožuje!

Recept za bananino vročo čokolado je zelo preprost, saj potrebujete samo zrele banane, rastlinski napitek ali mleko, kvaliteten kakav oz. jaz sem uporabila rožič v prahu. Na koncu pa dodamo še smetano za dekoracijo. Recept ne vsebuje nobenega sladkorja, saj so banane že dovolj sladke. Za zelo velike sladkosnedce pa priporočam, da si dodajo še košček temne čokolade.

bananina vroča čokolada

Pripomočki za bananino vročo čokolado:

  • mešalnik

Sestavine za bananino vročo čokolado

Za 2 osebi:

  • 2 zreli banani
  • 400 ml rastlinskega napitka
  • 1 –  2 žlici rožičevega prahu (lahko tudi kakav v prahu)
  • 1/2 žličke cimeta
  • smetana za dekoracijo

Kako naredim bananino vročo čokolado

V mešalnik dam banano in rastlinski napitek.

bananina vroča čokolada(

Za zdravje in okus potresem še pol žličke cimeta v prahu, nato vse skupaj zmešam. bananina vroča čokolada(

Tekočo mešanico zlijem v posodo in ji primešam rožič v prahu ter postavim na štedilnik.

bananina vroča čokolada(

Bananino vročo čokolado mešam 5 minut ravno toliko, da nima grudic. Tisti, ki želijo vročo čokolado še bolj sladko, lahko med mešanjem dodajo košček kvalitetne (temne) čokolade in počakajo, da se stopi. Na koncu bananino vročo čokolado prelijem v kozarec in okrasim s smetano.

bananina vroča čokolada

Uživajte!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor