Pirine štručke z bučnimi semeni, pripravljene v 15 minutah
Print Friendly, PDF & Email

Ste za pirine štručke z bučnimi semeni, pripravljene v 15 minutah? Ne pretiravam in ne hecam se! Res so narejene in pečene v 15 minutah. Hitreje, kot bi skočil do trgovine, kajne? Pa še zdrave so, polnega okusa in domače, tople, tako okusne, da se jim komaj upreš in počakaš, da se vsaj malce ohladijo.


Pirine štručke z bučnimi semeni, pripravljene v 15 minutah

Pirine štručke — pripomočki:

  • pekač
  • skodelica (3 dl), ki služi kot merica

Pirine štručke — sestavine:

Za 6 štručk:

  • 2 skodelici pirine moke (polnozrnate)
  • 1 skodelica navadnega tekočega jogurta
  • 1 jajce
  • pol čajne žličke soli
  • dve jušni žlici bučnih semen
  • dve jušni žlici bučnega olja
  • pol vrečke pecilnega praška
  • dve žlici sezama

Pirine štručke — postopek priprave:

  • V posodo damo moko. Nato dodamo ostale sestavine.

Pirine štručke z bučnimi semeni, pripravljene v 15 minutah

Vse skupaj premešamo z roko ali s pomočjo kuhinjskega robota. Dobili bomo mokro zmes.

Pirine štručke z bučnimi semeni, pripravljene v 15 minutah

S pomočjo kuhalnice ali žlice zmes na papirju za peko razdelimo na šest delov. Ne skrbite — mora biti bolj mokra.

Pirine štručke z bučnimi semeni, pripravljene v 15 minutah

Pirine štručke pustimo počivati 5 minut. Medtem segrejemo pečico na 250 stopinj Celzija. Pekač postavimo v vročo pečico in pirine štručke pečemo 9 do 10 minut.
Pirine štručke z bučnimi semeni, pripravljene v 15 minutah

Pirine štručke so pečene in največja težava je, kako počakati, da se vsaj malce ohladijo. 🙂 Dober tek!

Pirine štručke z bučnimi semeni, pripravljene v 15 minutah

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor