Pirine štručke z bučnimi semeni, pripravljene v 15 minutah
Ste za pirine štručke z bučnimi semeni, pripravljene v 15 minutah? Ne pretiravam in ne hecam se! Res so narejene in pečene v 15 minutah. Hitreje, kot bi skočil do trgovine, kajne? Pa še zdrave so, polnega okusa in domače, tople, tako okusne, da se jim komaj upreš in počakaš, da se vsaj malce ohladijo.
Pirine štručke — pripomočki:
- pekač
- skodelica (3 dl), ki služi kot merica
Pirine štručke — sestavine:
Za 6 štručk:
- 2 skodelici pirine moke (polnozrnate)
- 1 skodelica navadnega tekočega jogurta
- 1 jajce
- pol čajne žličke soli
- dve jušni žlici bučnih semen
- dve jušni žlici bučnega olja
- pol vrečke pecilnega praška
- dve žlici sezama
Pirine štručke — postopek priprave:
- V posodo damo moko. Nato dodamo ostale sestavine.
Vse skupaj premešamo z roko ali s pomočjo kuhinjskega robota. Dobili bomo mokro zmes.
S pomočjo kuhalnice ali žlice zmes na papirju za peko razdelimo na šest delov. Ne skrbite — mora biti bolj mokra.
Pirine štručke pustimo počivati 5 minut. Medtem segrejemo pečico na 250 stopinj Celzija. Pekač postavimo v vročo pečico in pirine štručke pečemo 9 do 10 minut.
Pirine štručke so pečene in največja težava je, kako počakati, da se vsaj malce ohladijo. 🙂 Dober tek!