Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane
Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane so božanska priloga. Odlično se podajo h govejem golažu in raznim omakam. Grenkoba divjih špargljev in slanost pršuta skupaj ustvarita neverjeten okus, vse skupaj pa poveže mehka tekstura kruhovega cmoka. Naj bodo kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane na vašem jedilniku skozi celotno sezono divjih špargljev.
Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane – pripomočki
- kozica
- cedilo
- ponev
- nož
- deska za rezanje
- penovka
- skleda
Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane – sestavine
(za 10 cmokov)
- 500 g starega kruha
- 150 ml mleka
- 60 g natrganih divjih špargljev
- 30 g pršuta v koščkih
- 1 strok česna
- sol
- oljčno olje
Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane – postopek
Kruh natrgamo na koščke in ga damo v skledo. Prelijemo ga z mlačnim mlekom. Kruh pustimo stati 10 minut, da vpije mleko. Šparglje nalomimo na koščke dolge približno 1 cm. Lomimo jih dokler ne pridemo do trdega dela. Trdi del šparglja zavržemo. Pršut narežemo na majhne kose. Česen sesekljamo na drobno.
V kozici zavremo vodo. Vanjo stresemo nalomljene šparglje in kuhamo 3 minute. Kuhane šparglje odcedimo.
V ponvi segrejmo olje. Na vročem olju približno 2 minuti pražimo pršut nato dodamo šparglje in pražimo še 2 minuti. Na koncu dodamo česen. Ko česen spusti vonj prenehamo s praženjem.
V skledo s kruhom stresemo praženo mešanico. Solimo po želji. Počakamo , da se mešanica nekoliko ohladi, jo premešamo, nato na vrh ubijemo jajce.
Mešanico in kruh dobro premešamo z rokami. Tako dobimo maso za cmoke.
Iz nastale mase z rokami oblikujemo srednje velike cmoke. Narejena masa zadostuje za 10 cmokov.
V večji kozici zavremo vodo, ki jo solimo. Cmoke posamično dajemo v vodo (pomagamo si z zajemalko). Kuhamo jih 10-12 minut na zmernem ognju. Nato jih s penovko vzamemo iz vrele vode.
Pa dober tek!