Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane
Print Friendly, PDF & Email

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane so božanska priloga. Odlično se podajo h govejem golažu in raznim omakam. Grenkoba divjih špargljev in slanost pršuta skupaj ustvarita neverjeten okus, vse skupaj pa poveže mehka tekstura kruhovega cmoka. Naj bodo kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane na vašem jedilniku skozi celotno sezono divjih špargljev.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane – pripomočki

  • kozica
  • cedilo
  • ponev
  • nož
  • deska za rezanje
  • penovka
  • skleda

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane – sestavine

(za 10 cmokov)

  • 500 g starega kruha
  • 150 ml mleka
  • 60 g natrganih divjih špargljev
  • 30 g pršuta v koščkih
  • 1 strok česna
  • sol
  • oljčno olje

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane – postopek

Kruh natrgamo na koščke in ga damo v skledo. Prelijemo ga z mlačnim mlekom. Kruh pustimo stati 10 minut, da vpije mleko. Šparglje nalomimo na koščke dolge približno 1 cm. Lomimo jih dokler ne pridemo do trdega dela. Trdi del šparglja zavržemo. Pršut narežemo na majhne kose. Česen sesekljamo na drobno.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

V kozici zavremo vodo. Vanjo stresemo nalomljene šparglje in kuhamo 3 minute. Kuhane šparglje odcedimo.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

V ponvi segrejmo olje. Na vročem olju približno 2 minuti pražimo pršut nato dodamo šparglje in pražimo še 2 minuti. Na koncu dodamo česen. Ko česen spusti vonj prenehamo s praženjem.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

V skledo s kruhom stresemo praženo mešanico. Solimo po želji. Počakamo , da se mešanica nekoliko ohladi, jo premešamo, nato na vrh ubijemo jajce.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

Mešanico in kruh dobro premešamo z rokami. Tako dobimo maso za cmoke.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

Iz nastale mase z rokami oblikujemo srednje velike cmoke. Narejena masa zadostuje za 10 cmokov.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

V večji kozici zavremo vodo, ki jo solimo. Cmoke posamično dajemo v vodo (pomagamo si z zajemalko). Kuhamo jih 10-12 minut na zmernem ognju. Nato jih s penovko vzamemo iz vrele vode.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

Nasvet
Pršut lahko nadomestite s panceto, ali pa ga izpustite. Pazite pri soljenju, ker je pršut sam po sebi slan.

Pa dober tek!

tinag

"Keep it simple..." in več je manj je moj moto pri kuhanju...

Dodaj odgovor