Bananino-bučkin kruh
Print Friendly, PDF & Email

Bananino-bučkin kruh je odličnega okusa, jemo pa ga lahko skoraj ob vsaki priložnosti; kot sladico, za zajtrk, za večerjo, lahko ga ponudimo gostom kot pecivo … Hitro pripravljen bananino-bučkin kruh je tudi odgovor na vprašanji, kam z zrelimi bananami in seveda, kam z bučkami. Združite jih v tale božanski kruh, ki bo prepričal tudi tiste, ki načeloma bučk ne marajo.

bananino-buckin-kruh-5

Bananino-bučkin kruh – pripomočki:

  • tri plastične posode
  • lonček
  • metlica
  • merilna posodica
  • kuhinjska tehtnica
  • vilice in žlica in žlička
  • ribežen
  • ožemalnik citrusov
  • špina
  • pekač za kruh
  • peki papir

Bananino-bučkin kruh – sestavine: bananino-buckin-kruh

  • 3 zrele banane
  • 1 srednje velika bučka
  • sol
  • 90 g masla
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 70 ml mleka
  • 2 jajci
  • 180 g moke
  • 130 g sladkorja
  • vaniljin sladkor
  • pol pecilnega praška

Bananino-bučkin kruh – postopek:

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač obložimo s peki papirjem.

Za začetek stopimo maslo in ga odstavimo z ognja, da se ohladi. Bučke naribamo z najmanjšim rezilom in jih posolimo. Ko spustijo vodo, jih dobro ožamemo (točna količina bučk niti ni tako pomembna, bolj je pomembno, da jih kar se da dobro ožamemo). Banane z vilicami pretlačimo.

bananino-buckin-kruh-1

V merilno posodico damo žličko limoninega soka in prilijemo toliko mleka, da skupaj pride 70 ml. Damo za 10 minut na stran.

bananino-buckin-kruh-2

Medtem v posodi z žlico premešamo suhe sestavine: sladkor, vaniljin sladkor, pecilni prašek in moko. V drugi posodi z metlico zmešamo 2 jajci, maslo, mleko z limono in bananino kašico. Nato suhe sestavine primešamo k mokrim. Še enkrat dobro ožamemo naribano bučko in tudi to dodamo v testo.

bananino-buckin-kruh-3

Vse skupaj še enkrat dobro premešamo, nato pa testo prelijemo v pekač. Kruh pečemo na 180 °C približno 65 min oz. odvisno od pečice. Kruh preverimo s špino – če ostane suha, je kruh pečen. Če je kruh na zunaj že lepo rjavo zapečen, znotraj pa še ni pečen, ga pokrijemo s peki papirjem.

bananino-buckin-kruh-4

Pustimo, da se kruh ohladi in ga nato narežemo in postrežemo. No, lahko poskusite tudi že toplega.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor