Bananino-bučkin kruh
Bananino-bučkin kruh je odličnega okusa, jemo pa ga lahko skoraj ob vsaki priložnosti; kot sladico, za zajtrk, za večerjo, lahko ga ponudimo gostom kot pecivo … Hitro pripravljen bananino-bučkin kruh je tudi odgovor na vprašanji, kam z zrelimi bananami in seveda, kam z bučkami. Združite jih v tale božanski kruh, ki bo prepričal tudi tiste, ki načeloma bučk ne marajo.
Bananino-bučkin kruh – pripomočki:
- tri plastične posode
- lonček
- metlica
- merilna posodica
- kuhinjska tehtnica
- vilice in žlica in žlička
- ribežen
- ožemalnik citrusov
- špina
- pekač za kruh
- peki papir
Bananino-bučkin kruh – sestavine:
- 3 zrele banane
- 1 srednje velika bučka
- sol
- 90 g masla
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 70 ml mleka
- 2 jajci
- 180 g moke
- 130 g sladkorja
- vaniljin sladkor
- pol pecilnega praška
Bananino-bučkin kruh – postopek:
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač obložimo s peki papirjem.
Za začetek stopimo maslo in ga odstavimo z ognja, da se ohladi. Bučke naribamo z najmanjšim rezilom in jih posolimo. Ko spustijo vodo, jih dobro ožamemo (točna količina bučk niti ni tako pomembna, bolj je pomembno, da jih kar se da dobro ožamemo). Banane z vilicami pretlačimo.
V merilno posodico damo žličko limoninega soka in prilijemo toliko mleka, da skupaj pride 70 ml. Damo za 10 minut na stran.
Medtem v posodi z žlico premešamo suhe sestavine: sladkor, vaniljin sladkor, pecilni prašek in moko. V drugi posodi z metlico zmešamo 2 jajci, maslo, mleko z limono in bananino kašico. Nato suhe sestavine primešamo k mokrim. Še enkrat dobro ožamemo naribano bučko in tudi to dodamo v testo.
Vse skupaj še enkrat dobro premešamo, nato pa testo prelijemo v pekač. Kruh pečemo na 180 °C približno 65 min oz. odvisno od pečice. Kruh preverimo s špino – če ostane suha, je kruh pečen. Če je kruh na zunaj že lepo rjavo zapečen, znotraj pa še ni pečen, ga pokrijemo s peki papirjem.
Pustimo, da se kruh ohladi in ga nato narežemo in postrežemo. No, lahko poskusite tudi že toplega.
Dober tek!