Šparglji v pečici s parmezanom
Ko nastopi čas špargljev, potem je nedvomno pomlad tukaj. Naberemo lahko divje ali kupimo gojene. Vedno več ljudi goji šparglje doma na gredici. Iz njih je moč pripraviti veliko preprostih in okusnih jedi in ena takšnih so šparglji v pečici s parzmezanom.
Šparglji iz pečice s parmezanom – pripomočki:
- deska
- nož
- ponev
- pekač
- ribeželn
Šparglji iz pečice s parmezanom – sestavine:
Za 2 osebi:
- 500 g špargljev
- 100 g parmezana
- 100 g edamca
- 2 žlice olivnega olja
- sol
- poper
Šparglji iz pečice s parmezanom – postopek:
Špargljem odrežemo konce olesenelih delov.
Nato jih na hitro za 3 minute prevremo v slanem kropu. Vršički špargljev naj gledajo ven iz vode.
Prekuhane šparglje poberemo iz vode in jih razporedimo po pekaču. Pokapljamo jih z olivnim oljem in potrosimo s parmezanom in naribanim edamec sirom. Po želji popramo.
Zapečemo v pečici na 180 stopinj Celzija cca. 20 minut oz. do zlate, hrustljave barve.
Dober tek!
Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.4]