Pečen krompir s slanino
Ob današnjem razkošju in pestri izbiri hrane, pozabimo, da lahko hitro in okusno večerjo pripravimo le s pomočjo dveh sestavin, krompirja in slanine. Preizkusite:)
Pečen krompir s slanino – pripomočki:
- pečica
- pekač – najbolje tisti, ki pride s pečico
- nož
- deska za rezanje
Pečen krompir s slanino – sestavine
Za 4 osebe:
- 14 srednje velikih krompirjev
- 250 g slanine (lahko tudi več, odvisno od velikosti in debeline slanine)
- olje
Pečen krompir s slanino – postopek:
Krompir dobro operemo pod tekočo vodo in ga narežemo na polovice. Naj bo res dobro opran, saj ga pečemo z olupkom vred. Ventilacijsko pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, pekač naoljimo in nanj položimo krompir (z lupino navzdol). Pečemo ga 20 minut.
Medtem narežemo slanino na koščke. Uporabila sem domačo slanino, lahko pa uporabimo tudi kupljeno.
Krompir vzamemo iz pečice, ga obložimo s slanino in vse skupaj pečemo še deset minut, a sedaj temperaturo pečice zmanjšamo na 160 stopinj Celzija.
Postrežemo in uživamo v okusu.
Dober tek želim!