Pečen krompir s slanino
Print Friendly, PDF & Email

Ob današnjem razkošju in pestri izbiri hrane, pozabimo, da lahko hitro in okusno večerjo pripravimo le s pomočjo dveh sestavin, krompirja in slanine. Preizkusite:)

Pečen krompir s slanino – pripomočki:

  • pečica
  • pekač – najbolje tisti, ki pride s pečico
  • nož
  • deska za rezanje

Pečen krompir s slanino – sestavine

Za 4 osebe:

  • 14 srednje velikih krompirjev
  • 250 g slanine (lahko tudi več, odvisno od velikosti in debeline slanine)
  • olje

Pečen krompir s slanino – postopek:

Krompir dobro operemo pod tekočo vodo in ga narežemo na polovice. Naj bo res dobro opran, saj ga pečemo z olupkom vred. Ventilacijsko pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, pekač naoljimo in nanj položimo krompir (z lupino navzdol). Pečemo ga 20 minut.

Pečen krompir s slanino 1

Medtem  narežemo slanino na koščke. Uporabila sem domačo slanino, lahko pa uporabimo tudi kupljeno.

Pečen krompir s slanino 2

Krompir vzamemo iz pečice, ga obložimo s slanino in vse skupaj pečemo še deset minut, a sedaj temperaturo pečice zmanjšamo na 160 stopinj Celzija.

Pečen krompir s slanino 3

Postrežemo in uživamo v okusu.
Dober tek želim!

Ocena:
Skupaj: 35 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor