Hrustljavi ocvrti šparglji
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrti šparglji so malo drugačna jed, ki bo teknila tudi ljubiteljem mesa. Hrustljavo zapečeni bodo najslajši v kombinaciji s kakšno nežno omakico ali preprosto skledo solate. Priprava ni težka, saj za to jed šparglje olupimo, skuhamo, spaniramo in ocvremo.

Pripomočki za ocvrte šparglje:

  • posoda za kuhanje
  • večja ponev za cvrtje
  • deska
  • nož
  • lupilec
  • 3 krožniki za paniranje
  • papirnate brisačke

Sestavine za ocvrte šparglje – za 2 osebi:

  • 20 špargljev (ali manj, če bo več priloge)
  • 1 jajce
  • moka
  • drobtine
  • olje za cvrtje
  • sol po okusu

Postopek za ocvrte šparglje:

Ocvrte šparglje pripravimo tako, da šparglje najprej olupimo, kar bomo najlažje storili z lupilcem, če tega nimamo, pa bo ok tudi nož. V posodo za kuhanje nalijemo vodo, jo solimo in pristavimo na štedilnik. Šparglje prerežemo na pol, da iz enega daljšega šparglja dobimo dva krajša, jih operemo pod tekočo vodo in vržemo v krop. Kuhamo jih približno 7 minut (poskusimo z vilico, ali so že zmehčani, a še vedno čvrsti).

Kuhane šparglje odcedimo in jih damo na papirnato brisačko ali kuhinjsko krpo, da jih osušimo.

Na tri krožnike si pripravimo živila za paniranje v naslednjem vrstnem redu: na prvi krožnik damo par žličk moke, na drugi jajce, ki ga solimo in razžvrkljamo, na tretjega pa nekaj žlic drobtin. Po nekaj špargljev naenkrat damo na prvi krožnik, jih povaljamo v moki in preložimo na drugi krožnik, da se na njih prime jajce, nato pa še drobtine.

Medtem pripravimo ponev z oljem za cvrtje in ko se to segreje, vanj položimo prve šparglje. Cvremo jih na zmerni temperaturi, da se nam ne bodo zažgali. 😉 Ponavljamo postopek paniranja, dokler ne spaniramo vseh špargljev in jih med cvrtjem obračamo, da bodo enakomerno ocvrti z vseh strani.

Ocvrte šparglje zložimo na papirnato brisačko, da ta popije odvečno maščobo, nato pa jih še vroče ponudimo poleg priloge (postregla sem jih s sirovo omako z bučkami in kuhanim rižem ter solato).

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor