Solata – paradižnik na posteljici iz rukole
Print Friendly, PDF & Email

Solata – paradižnik na posteljici iz rukole je pisana solata, ki vabi s svojimi živimi barvami, kompozicijo, vonjem po bučnem olju ter nenazadnje okusom. Iz tako preprostih sestavin lahko pričaramo pravo malo zelenjavno pašo za oči, nos in usta ter poskrbimo za zvrhano mero vitaminov.

Solata - paradižnik na posteljici iz rukole

Solata – paradižnik na posteljici iz rukole – pripomočki:

Ni posebnih pripomočkov.

Solata – paradižnik na posteljici iz rukole – sestavine:

  • večji šopek rukole
  • pest rdečih češnjevih paradižnikov
  • pest rumenih češnjevih paradižnikov
  • 1 ali 2 sladka feferona
  • ščepec soli
  • nekaj žlic bučnega oljaSolata - paradižnik na posteljici iz rukole

Solata – paradižnik na posteljici iz rukole – postopek:

Če le imamo možnost, uporabimo sveže natrgano rukolo. Dobro jo operemo pod tekočo vodo in osušimo. Lističe rukole zložimo na večji plitek krožnik. To storimo tako, da so listi na zunanjem robu krožnika, medtem ko so stebli na sredini krožnika.

Solata - paradižnik na posteljici iz rukole

Sladke feferone operemo, osušimo, razpolovimo in odstranimo semena. Narežemo jih na manjše poljubne kose ter porazdelimo po rukoli. Če ste ljubitelji pikantnega, lahko uporabite poleg oz. namesto sladkih feferonov tudi kakšen čili.

Solata - paradižnik na posteljici iz rukole

Češnjevi paradižniki so simpatični že sami po sebi. Če imamo na voljo poleg rdečih tudi rumene, dobimo zares pisano solato. Mini paradižnike operemo pod tekočo vodo, osušimo ter razpolovimo. Polovičke razporedimo po rukoli, tako, da so vidna semena. Tako obrnjene paradižnike bomo tudi lažje nabodli na vilico, ko bomo jedli solato.Solata - paradižnik na posteljici iz rukole

Solimo po okusu. Pisano solato prelijemo še z nekaj žlicami bučnega olja.Solata - paradižnik na posteljici iz rukole

In paradižniki na posteljici iz rukole so pripravljeni, da jih postrežemo.Solata - paradižnik na posteljici iz rukole Solata - paradižnik na posteljici iz rukole

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor