Višnjev zavitek s skuto
Višnjev zavitek s skuto je okusna in zelo hitro pripravljena sladica. Še posebej če zanjo uporabimo kupljeno testo in razkoščičene višnje v kompotu. Če nam čas dopušča, pa bo zavitek gotovo še boljši, če bomo testo pripravili sami doma.
Višnjev zavitek s skuto – pripomočki:
- pekač
- čopič
- posoda
- žlica
Višnjev zavitek s skuto – sestavine:
- 3 zvitki vlečenega testa
- 2 kozarca vloženih višenj oz. približno 700 g svežih razkoščičenih višenj
- 200 g skute
- 125 ml sladke smetane
- 1 jajce
- 1 pest rozin namočenih v rum ali vodo (po želji lahko izpustimo)
- 1 žlica sladkorja
- voda
- maslo ali olje
Višnjev zavitek s skuto – postopek:
Pečico segrejemo na 220°C. Pekač dobro namastimo z maslom. Rozine namočimo v rumu ali vodi. V posodi z žlico zmešamo jajce, sladkor, skuto in sladko smetano. Nato v maso vmešamo še rozine. Testo razporedimo po delovni površini. Približno dve tretjini testa z žlico premažemo s skutno maso. Testa ne namažemo čisto do roba.
Nato po testu, ki je premazan s skutno maso, potresemo višnje.
Nato testo, ki ni premazano s skutno maso, s čopičem namočimo z vodo.
Višnjev zavitek nato z rokami zvijemo. Začnemo na tistem koncu, ki je premazan s skutno maso.
Zavitek položimo v pripravljen pekač in ga s čopičem premažemo z oljem ali s stopljenim maslom.
Višnjev zavitek pečemo 40 minut na 220°C. Postrežemo lahko toplega ali hladnega.
Naj vam tekne!
Preverite tudi recepte za ostale zavitke.