Višnjev zavitek s skuto
Print Friendly, PDF & Email

Višnjev zavitek s skuto je okusna in zelo hitro pripravljena sladica. Še posebej če zanjo uporabimo kupljeno testo in razkoščičene višnje v kompotu. Če nam čas dopušča, pa bo zavitek gotovo še boljši, če bomo testo pripravili sami doma.

visnjev-zavitek-s-skuto-6

Višnjev zavitek s skuto – pripomočki:

  • pekač
  • čopič
  • posoda
  • žlica

Višnjev zavitek s skuto – sestavine:

  • 3 zvitki vlečenega testa
  • 2 kozarca vloženih višenj oz. približno 700 g svežih razkoščičenih višenj
  • 200 g skute
  • 125 ml sladke smetane
  • 1 jajce
  • 1 pest rozin namočenih v rum ali vodo (po želji lahko izpustimo)
  • 1 žlica sladkorja
  • voda
  • maslo ali olje

Višnjev zavitek s skuto – postopek:

Pečico segrejemo na 220°C. Pekač dobro namastimo z maslom. Rozine namočimo v rumu ali vodi. V posodi z žlico zmešamo jajce, sladkor, skuto in sladko smetano. Nato v maso vmešamo še rozine. Testo razporedimo po delovni površini. Približno dve tretjini testa z žlico premažemo s skutno maso. Testa ne namažemo čisto do roba.

visnjev-zavitek-s-skuto-2

Nato po testu, ki je premazan s skutno maso, potresemo višnje.

visnjev-zavitek-s-skuto-3

Nato testo, ki ni premazano s skutno maso, s čopičem namočimo z vodo.

visnjev-zavitek-s-skuto-1

Višnjev zavitek nato z rokami zvijemo. Začnemo na tistem koncu, ki je premazan s skutno maso.

visnjev-zavitek-s-skuto-4

Zavitek položimo v pripravljen pekač in ga s čopičem premažemo z oljem ali s stopljenim maslom.

visnjev-zavitek-s-skuto-5

Višnjev zavitek pečemo 40 minut na 220°C. Postrežemo lahko toplega ali hladnega.

visnjev-zavitek-s-skuto-6

 

Naj vam tekne!

 

Preverite tudi recepte za ostale zavitke.

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.3]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor