Veganski kokosovi muffini
Nori na kokos? Potem so kokosovi muffini idelani za vas. Primerni za vse, tudi za alergike na kravje mleko, jajca, pšenico, … Sočni in polni okusa za zajtrk, malico ali pa, ko vam zapaše sladko.
Veganski kokosovi muffini – pripomočki:
- pekač za muffine (12 kosov) ali silikonske modelčke za muffine (15 kosov)
- papirnate posodice za muffine (po želji)
- 2 posodi za mešanje
- električni mešalnik
- žlica za mešanje
- pečica
Veganski kokosovi muffini – sestavine:
- 180 g pirine moke
- 40 g kokosove moke
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
- 100 g kokosovega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1 čajna žlička vaniljevega sladkorja – bourbon
- 1 manjša banana ali 1/2 večje
- 1 pločevinka kokosovega mleka (400 ml)
- 0,5 dl kokosovega olja
Veganski kokosovi muffini– postopek:
Najprej prižgemo pečico na 180°C (klasična pečica).
V prvi posodi z žlico zmešamo suhe sestavine: moko, kokosovo moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, ščepec soli, kokosov sladkor, vaniljev sladkor in vaniljev sladkor – bourbon.
V mikrovalovki ali nad paro stopimo kokosovo olje.
Banano narežemo na manjše koščke in jo pretlačimo z vilico.
Kokosovo mleko zlijemo iz pločevinke in dobro premešamo.
Banano, kokosovo olje in kokosovo mleko zlijemo v drugo posodo in zmešamo z električnim mešalnikom.
Mokre sestavine prelijemo v suhe, premešamo in jih pustimo, da se navlažijo.
V pekač oziroma silikonske posodice za muffine vstavimo papirnate posodice (po želji) in jih napolnimo z maso.
Pečemo 30 minut na 180 °C.
Dober tek. 🙂