Vanilijevi mafini z jabolki in cimetom
Imate radi cimet, jabolka, vanilijo …? Če je odgovor da, imam za vas čudovito kombinacijo jabolk in cimeta v mehkih vanilijevih mafinih. Super sladica, še posebej v hladnejših mesecih. Zraven se prileže skodelica toplega čaja. Ni boljšega vonja, kot vonj sveže pečenih mafinov s cimetom, ki napolni celotno stanovanje.
Vanilijevi mafini z jabolki in cimetom – pripomočki:
- pekač za mafine (12 kosov)
- papirnate posodice za mafine
- električni mešalnik
Vanilijevi mafini z jabolki in cimetom – sestavine
Za 12 mafinov:
- 200 g pšenične gladke bele moke
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
- 2 čajni žlički cimeta + 2 ščepca
- 80 g mletega belega sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 2 jajci
- 1,5 dl mleka
- 0,5 dl sončničnega ali repičnega olja
- 1 večje ali 2 manjša jabolka (cca. 100 g)
Vanilijevi mafini z jabolki in cimetom – postopek:
Prižgemo pečico na 180 °C (klasična, brze ventilacije). Z žlico zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, ščepec soli, cimet, sladkor in vanilijev sladkor.
Nato v drugi posodi z električnim mešalnikom zmešamo mokre sestavine: jajca, olje, vanilijev ekstrakt in mleko.
Mokre sestavine prelijemo k suhim in dobro premešamo, da dobimo zmes brez grudic. Pustimo ob strani.
Potem jabolko olupimo in narežemo na poljubno velike koščke.
In ga po potrebi še sladkamo (če so slučajno bolj kisli) in posujemo s cimetom (2 ščepca).
V pekač za mafine vstavimo papirnate posodice in jih napolnimo z maso in dodamo koščke jabolka.
Pečemo 25 minut na 180 °C, klasično.