Temni čokoladni hrustljavčki brez peke
Temni čokoladni hrustljavčki brez peke so odlična izbira takrat, ko želite posladkati vaše brbončice brez veliko truda in časa. Pripravljeni na zalogo bodo pričarali užitek ob marsikateri kavici ali čaju. Lahko pa jih položite v dekorativno škatlico obloženo s papirjem in namenite kot pozornost ob obisku.
Temni čokoladni hrustljavčki brez peke – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica ali merica
- deska
- tolkač za meso skleda
- pripomoček za mešanje
- posoda za topljenje čokolade
- dve čajni žlički
- aluminijasta folija
- pladenj za peko
Temni čokoladni hrustljavčki brez peke – sestavine:
- 200 g temne čokolade (70 do 80 %)
- 50 g kokosove maščobe
- 100 g domačih namočenih in praženih lešnikov
- 100 g polnovrednih bio koruznih kosmičev brez sladkorja
- 2 jušni zvrhani jušni žlici oluščenih semen jedilne konoplje
Čas priprave pol ure.
Temni čokoladni hrustljavčki brez peke – postopek priprave:
Odtehtajte vse suhe sestavine ter jih stresite v posodo za mešanje. Pražene lešnike rahlo zdrobite s tolkačem za meso. Vse suhe sestavine naj bodo sobne temperature da se bo stopljena čokolada enakomerno porazdelila, ko jo boste dodali.
V manjši lonček nalomite 200 g temne čokolade in dodajte 50 g kokosove maščobe. Na parni kopeli stopite sestavini in ju dodajte ostalim sestavinam. Premešajte, da se stopljena čokolada enakomerno porazdeli.
Že prej si pripravite pladenj ali pekač obložen z aluminijasto folijo.Vzemite dve manjši žlički. Z eno zajemajte maso, z drugo pa si pomagajte pri polaganju kupčkov na pladenj s folijo. Velikost kupčkov prilagodite svojemu okusu.
Pladenj postavite na hladno, da se čokolada popolnoma ohladi. Ko se temni čokoladni hrustljavčki brez peke odluščijo od folije so gotovi.
Lahko jih ponudite takoj, ko so dovolj hladni ali pa jih pospravite v škatlico za “nujne primere”.