Slastne kocke z arašidovim maslom in čokolado
Obožujem arašidovo maslo, brez problema bi ga lahko jedla na žlico cel dan, vsak dan. Ampak ker ob tem vedno dobivam čudne poglede, sem se ga odločila uporabiti v drugačni obliki in nastale so slastne kocke z arašidovim maslom in čokolado. Te zelo nasitne kocke so prava energijska bomba in bolj zdrava alternativa sladicam, tudi za nas, ki smo ves čas na raznih dietah, saj potrebujemo samo eno malo kocko, da nasitimo našo dušo.
Kocke z arašidovim maslom in čokolado – pripomočki
- električni sekljalnik ali blender
- pravokotna posoda ali pekač velikosti 23×17 cm
Kocke z arašidovim maslom in čokolado – sestavine
Za 10 kock:
- 100 g nesoljenih arašidov
- 90 g ovsenih kosmičev
- 2 jušni žlici kokosovega olja
- 100 ml medu
- 135 g arašidovega masla (s koščki arašidov ali brez)
- čajna žlička soli
- čajna žlička vaniljeve esence
- 200 g 70% črne čokolade
Kocke z arašidovim maslom in čokolado – postopek
Za podlago v blenderju ali električnem sekljalniku sesekljajte ovsene kosmiče in 70 g arašidov. Sekljajte toliko časa, da bo vse skupaj podobno drobtinam.
V sekljalnik k zmletim arašidom in ovsenim kosmičem zlijte 20 ml medu in 2 jušni žlici kokosovega olja ter zblendajte. Če sta bili sestavini v trdnem stanju, ju lahko najprej zelo na hitro segrejete v mikrovalovni pečici, da se utekočinita.
Pravokotno posodo (23×17 cm) obložite s peki papirjem, saj boste tako lahko potem lažje ven vzeli sladico. Maso stresite v posodo in jo s prsti razporedite po dnu. Posodo položite v zamrzovalnik.
Za drugo plast v blender (ki ga ni potrebno sprati) dodajte arašidovo maslo, 80 ml medu, ščepec soli in vaniljevo esenco. Mešajte toliko časa, da se vse sestavine dobro premešajo.
Nato na grbo zdrobite 30 g arašidov. Najlažje je, če jih položite na desko, jih pokrijete s papirjem in malo zvaljate.
Arašide dodajte mešanici, ki je v blenderju, in na roke premešajte.
Vzemite posodo iz zamrzovalnika in vanjo stresite drugo plast ter jo lepo razporedite s prsti. Posodo vrnite v zamrzovalnik, kjer naj ostane eno uro, da se plasti strdita.
Nad vodno kopeljo stopite čokolado in jo prelijte čez drugo plast. Čez potresite malo soli. Ko se čokolada malo ohladi, posodo spet dajte v zamrzovalnik, kjer naj počiva eno uro.
Ko je sladica strjena, jo vzemite ven, dvignite peki papir in položite na desko, kjer jo lahko razrežete na kocke.
Slastne kocke z arašidovim maslom in čokolado lahko shranite v plastični posodi v hladilniku ali pa jih obdržite v zamrzovalniku. So odlična in bolj zdrava izbira za sladico ali pa celo za malico, ki vam povrne ogromno energije, saj so kocke polne zdravih maščob.
Če obožujete arašidovo maslo tako kot jaz, vam bodo definitivno teknili tudi mehki piškoti brez moke z naravnim arašidovim maslom.