Sladke jabolčne vrtnice
Print Friendly, PDF & Email

Sladke jabolčne vrtnice niso samo prijetne za oko, so tudi zelo slastne in božanske v vseh pogledih. Skratka – očarljive in kar vabijo, da se jih poizkusi.

Sladke jabolčne vrtnice

Pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • pekač
  • kuhalnica
  • kozica
  • papir za peko
  • nož
  • valjar
  • deska za valjanje

Sestavine:

  • 3 velika rdeča jabolka
  • 250 g listnatega testa (lahko pa ga naredite sami)
  • vanilin sladkor
  • ščepec cimeta
  • moka za valjanje testa
  • 1 l vode
  • sladkor v prahu za posip

Postopek za sladke jabolčne vrtnice:

Jabolka operemo in osušimo, razrežemo jih na četrtine in počasi izdolbemo koščice. Pazimo, da se nam krhlji ne razkrojijo.

Sladke jabolčne vrtnice

Nato iz krhljev, z ostrim nožem režemo tanke rezine.

Sladke jabolčne vrtnice

V kozico damo 1 liter vode, 1 vanilin sladkor in ščepec cimeta, če želite da so jabolka slajša, dodajte še žličko ali dve sladkorja. V vodo dodamo tanke rezine jabolk, počakamo da voda začne vreti in odstavimo.

Pomembno
Ne kuhamo, ker se bodo tako rezine razkuhale in razpadle.

Sladke jabolčne vrtnice

Rezinam nato pazljivo odlijemo vodo.

Sladke jabolčne vrtnice

Listnato testo tanko razvaljamo, ko je razvaljano ga režemo na trakove, širine 1,5 do 2 cm

Sladke jabolčne vrtnice     Sladke jabolčne vrtnice

Rezine jabolk, postavljamo na trakove listnatega testa, čisto do spodnjega roba. Drugače nam bodo kasneje ušle iz testa in jabolčne vrtnice bodo razpadle. Krhlje prekrivamo za približno pol cm.

Sladke jabolčne vrtnice

Nato jih iz enega konca začnemo zavijati kot rulado, držimo na tistem delu kjer je testo. Na koncu pustimo 1-2 cm praznega testa, da jih lažje zaključimo.

Sladke jabolčne vrtnice   Sladke jabolčne vrtnice

Vrtnice nato previdno postavimo na papir za peko, pečemo jih 18-20 minut pri 180°C.

Sladke jabolčne vrtnice

Ko so pečene, jih rahlo posipamo s sladkorjem v prahu.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor