Rolada z mlečno kremo in jagodami
Print Friendly, PDF & Email

Rolada z mlečno kremo in jagodami je sveža sladica, z mehkim testom, ki ga rahlo odišavimo z medom. Je nežen posladek, ki se poda k popoldanski kavi.

Pripomočki za pripravo rolade z mlečno kremo in jagodami

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo rolade z mlečno kremo in jagodami

za 10 kosov/rezin

za testo

  • 4 jajca
  • 40 g moke
  • 20 g kakava
  • ščep soli
  • 80 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 15 g medu

za kremo

  • 2 dl mleka
  • 20 g moke
  • 1 vanilija
  • vanilijeva aroma
  • 15 g medu
  • 50 g sladkorja
  • 2 dl sladke smetane

100-150 g narezanih jagod

Postopek priprave rolade z mlečno kremo in jagodami

Pripravo rolade z mlečno kremo in jagodami pričnemo tako, da v skledo presejemo moko in kakav ter premešamo. V drugo skledo dodamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor in aromo, sol in med.  Mokre sestavine stepamo z ročnim mešalnikom 3-4 minute. Rumenjakov ni treba posebej ločevati. Masa bo ravno tako penasta in rahla. Nato vzamemo cedilo in skozenj sejemo moko s kakavom v jajčno zmes. Nežno mešamo z metlicami.

Na pladenj, ki pride s pečico položimo peki papir in nanj zlijemo maso, ter poravnamo. Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Jaz sem rolado dala vanjo, ko je bila segreta na 140 stopinj in nato pekla 10-12 minut na vrhnji rešetki.

Ko je testo za rolado z mlečno kremo in jagodami pečeno, jo skupaj s peki papirjem zavijemo v rolo. Tako zavito pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato nežno odstranimo peki papir.

Medtem ko se rolada hladi, pripravimo mlečno kremo. V primerno posodo nalijemo mleko in postavimo na kuhalno ploščo.  Ko zavre odstranimo in dodamo moko. Čvrsto mešamo z metlicami, da ne nastanejo grudice. Pomembno je, da posoda ni na grelcu štedilnika.

Nato dodamo še sladkor, vanilijev sladkor, vanilijevo aromo in med. Postavimo nazaj na kuhalno ploščo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 2-3 minute.

Mlečno kremo odstavimo s kuhalne plošče in jo ohladimo. Vmes premešamo z metlicami. Skorjica se ne naredi.

Stepemo smetano in jo primešamo ohlajeni mlečni masi. Rolado razvijemo, namažemo s kremo in na kremo polagamo koščke jagod.

Rolado z mlečno kremo in jagodami zavijemo in postavimo na servirni krožnik. Postavimo v hladilnik za kakšno urico in nato jo lahko narežemo. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast je tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor