Rolada z mlečno kremo in jagodami
Print Friendly, PDF & Email

Rolada z mlečno kremo in jagodami je sveža sladica, z mehkim testom, ki ga rahlo odišavimo z medom. Je nežen posladek, ki se poda k popoldanski kavi.

Pripomočki za pripravo rolade z mlečno kremo in jagodami

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo rolade z mlečno kremo in jagodami

za 10 kosov/rezin

za testo

  • 4 jajca
  • 40 g moke
  • 20 g kakava
  • ščep soli
  • 80 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 15 g medu

za kremo

  • 2 dl mleka
  • 20 g moke
  • 1 vanilija
  • vanilijeva aroma
  • 15 g medu
  • 50 g sladkorja
  • 2 dl sladke smetane

100-150 g narezanih jagod

Postopek priprave rolade z mlečno kremo in jagodami

Pripravo rolade z mlečno kremo in jagodami pričnemo tako, da v skledo presejemo moko in kakav ter premešamo. V drugo skledo dodamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor in aromo, sol in med.  Mokre sestavine stepamo z ročnim mešalnikom 3-4 minute. Rumenjakov ni treba posebej ločevati. Masa bo ravno tako penasta in rahla. Nato vzamemo cedilo in skozenj sejemo moko s kakavom v jajčno zmes. Nežno mešamo z metlicami.

Na pladenj, ki pride s pečico položimo peki papir in nanj zlijemo maso, ter poravnamo. Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Jaz sem rolado dala vanjo, ko je bila segreta na 140 stopinj in nato pekla 10-12 minut na vrhnji rešetki.

Ko je testo za rolado z mlečno kremo in jagodami pečeno, jo skupaj s peki papirjem zavijemo v rolo. Tako zavito pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato nežno odstranimo peki papir.

Medtem ko se rolada hladi, pripravimo mlečno kremo. V primerno posodo nalijemo mleko in postavimo na kuhalno ploščo.  Ko zavre odstranimo in dodamo moko. Čvrsto mešamo z metlicami, da ne nastanejo grudice. Pomembno je, da posoda ni na grelcu štedilnika.

Nato dodamo še sladkor, vanilijev sladkor, vanilijevo aromo in med. Postavimo nazaj na kuhalno ploščo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 2-3 minute.

Mlečno kremo odstavimo s kuhalne plošče in jo ohladimo. Vmes premešamo z metlicami. Skorjica se ne naredi.

Stepemo smetano in jo primešamo ohlajeni mlečni masi. Rolado razvijemo, namažemo s kremo in na kremo polagamo koščke jagod.

Rolado z mlečno kremo in jagodami zavijemo in postavimo na servirni krožnik. Postavimo v hladilnik za kakšno urico in nato jo lahko narežemo. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor