Pudingovo pecivo – hitro in enostavno
Print Friendly, PDF & Email

Pudingovo pecivo je res hitro in enostavno za pripravo, okus in tekstura pa sta božanska. Iz ene mase dobimo pecivo z rahlo skorjico, kremasto pudingovo sredico in biskvitno podlago. Iz ene mase kar tri plasti. In kar je pri vsem tem najboljše – pecivo ne vsebuje pudinga v prašku. Res odlično – poskusite!

Pudingovo pecivo – pripomočki:

  • pekač velikosti cca. 30 x 15 cm
  • peki papir
  • električni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • metlica
  • lopatka
  • žlica
  • merilna posodica
  • lonček
  • 3 posode

Pudingovo pecivo – sestavine:

  • 4 jajca
  • 160 g sladkorja
  • vanilijev sladkor ali vanilijev ekstrakt
  • 120 g masla
  • 50 g nesladkanega kakava
  • 75 g moke
  • pol žličke pecilnega praška
  • 0,5 l toplega mleka
  • sladkor v prahu za posip

Po želji lahko postrežemo z:

  • vanilijevim sladoledom
  • vročimi gozdnimi sadeži, ki jih zmešamo z žlico sladkorja

Pudingovo pecivo – postopek:

Najprej si pripravimo sestavine in pripomočke. Pekač obložimo s peki papirjem. Maslo stopimo. Mleko segrejemo, da bo kar vroče, vendar naj ne zavre. Rumenjake in beljake ločimo.

pudingovo-pecivo-1

V eni posodi zmešamo pecilni prašek, moko in kakav.

pudingovo-pecivo-2

Beljake stepemo v čvrst sneg.

pudingovo-pecivo-3

V drugi posodi zmešamo rumenjake, sladkor in vanilijev ekstrakt. Dodamo stopljeno maslo in premešamo.

pudingovo-pecivo-4

Dodamo mešanico moke in kakava in zopet premešamo. Dodajamo pol litra toplega mleka (malo po malo) in vmes mešamo z metlico, da dobimo enotno maso. Masa bo precej redka – tako je tudi prav.

pudingovo-pecivo-5

Na koncu v maso dodamo še stepen sneg (malo po malo) in maso z lopatko ali žlico le narahlo premešamo. Maso prelijemo v pekač in pečemo 1 uro na 160 °C.

pudingovo-pecivo-6

Ko je pecivo pečeno, ga ohladimo na sobni temperaturi, preden ga narežemo, pa ga damo še za vsaj pol ure v hladilnik.

Tik preden pecivo postrežemo, po vrhu posujemo sladkor v prahu. Po želji lahko ob pecivu postrežemo vanilijev sladoled in vroče gozdne sadeže, ki jih pripravimo, tako da jih zmešamo z žlico sladkorja in segrejemo v kozici.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 22 Povprečno: 4.2]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor