Pudingovo pecivo – hitro in enostavno
Pudingovo pecivo je res hitro in enostavno za pripravo, okus in tekstura pa sta božanska. Iz ene mase dobimo pecivo z rahlo skorjico, kremasto pudingovo sredico in biskvitno podlago. Iz ene mase kar tri plasti. In kar je pri vsem tem najboljše – pecivo ne vsebuje pudinga v prašku. Res odlično – poskusite!
Pudingovo pecivo – pripomočki:
- pekač velikosti cca. 30 x 15 cm
- peki papir
- električni mešalnik
- kuhinjska tehtnica
- metlica
- lopatka
- žlica
- merilna posodica
- lonček
- 3 posode
Pudingovo pecivo – sestavine:
- 4 jajca
- 160 g sladkorja
- vanilijev sladkor ali vanilijev ekstrakt
- 120 g masla
- 50 g nesladkanega kakava
- 75 g moke
- pol žličke pecilnega praška
- 0,5 l toplega mleka
- sladkor v prahu za posip
Po želji lahko postrežemo z:
- vanilijevim sladoledom
- vročimi gozdnimi sadeži, ki jih zmešamo z žlico sladkorja
Pudingovo pecivo – postopek:
Najprej si pripravimo sestavine in pripomočke. Pekač obložimo s peki papirjem. Maslo stopimo. Mleko segrejemo, da bo kar vroče, vendar naj ne zavre. Rumenjake in beljake ločimo.
V eni posodi zmešamo pecilni prašek, moko in kakav.
Beljake stepemo v čvrst sneg.
V drugi posodi zmešamo rumenjake, sladkor in vanilijev ekstrakt. Dodamo stopljeno maslo in premešamo.
Dodamo mešanico moke in kakava in zopet premešamo. Dodajamo pol litra toplega mleka (malo po malo) in vmes mešamo z metlico, da dobimo enotno maso. Masa bo precej redka – tako je tudi prav.
Na koncu v maso dodamo še stepen sneg (malo po malo) in maso z lopatko ali žlico le narahlo premešamo. Maso prelijemo v pekač in pečemo 1 uro na 160 °C.
Ko je pecivo pečeno, ga ohladimo na sobni temperaturi, preden ga narežemo, pa ga damo še za vsaj pol ure v hladilnik.
Tik preden pecivo postrežemo, po vrhu posujemo sladkor v prahu. Po želji lahko ob pecivu postrežemo vanilijev sladoled in vroče gozdne sadeže, ki jih pripravimo, tako da jih zmešamo z žlico sladkorja in segrejemo v kozici.
Prijetno sladkanje!