Muffini z belo čokolado in kandirano pomarančo
Muffini z belo čokolado in kandirano pomarančo so zapeljivega okusa in se jim težko upremo. Bela čokolada poboža dušo, sladka kandirana pomarančna lupinica pa poskrbi za pregrešno sočno razvajanje brbončic. Če se boste v poplavi receptov za muffine odločili za ta recept, vam zagotovo ne bo žal.
Muffini z belo čokolado in kandirano pomarančo – pripomočki:
- pekač za muffine ali silikonski modelčki
- papirčki za muffine
Muffini z belo čokolado in kandirano pomarančo – sestavine:
Sestavine so za 9 velikih in 24 mini muffinov.
- 3 jajca
- 160 g kristalnega sladkorja
- 80 g masla ali margarine
- 250 g kisle smetane
- 360 g bele moke
- pol čajne žličke sode bikarbone ali pecilnega
- 100 g bele čokolade
- 100 g kandirane pomarančne lupinice
Muffini z belo čokolado in kandirano pomarančo – postopek:
V posodo ubijemo 3 cela jajca, dodamo 160 g kristalnega sladkorja in stepamo na maksimalni hitrosti vsaj 5 minut, da se jajca in sladkor penasto umešajo in lepo narastejo.
Nato dodamo 250 g kisle smetane ter 80 g masla ali margarine, ki naj bo sobne temperature. To pomeni, da moramo maslo vzeti iz hladilnika vsaj dobro urco pred uporabo. Premešamo, da se mokre sestavine združijo.
Nato dodamo še suhe sestavine; 360 g bele moke. Po želji lahko del bele moke nadomestimo s pirino moko. Med moko primešamo pol čajne žličke sode bikarbone ali pecilnega praška. Počasi premešamo, da se sestavine povežejo med seboj.
Na koncu dodamo še 100 g bele čokolade, ki smo jo narezali na manjše kose ter 100 g kandirane pomarančne lupinice.
Muffine nadevamo v silikonske modelčke ali v pekač za muffine, ki smo ga obložili s papirnatimi posodicami za muffine. Pečemo jih dobrih 25 minut v predhodno ogreti pečici na 180 °C.
Prijetno sladkanje.
Poskusite tudi klasične čokoladne mafine, pripravite pa lahko tudi slane – pizza maffine, kjer koščke čokolade zamenjamo s koščki sira in salame, namesto sladkorja, pa dodamo malce soli ter origano.