Mousse iz temne čokolade in karamele
Print Friendly, PDF & Email

Mousse iz temne čokolade in karamele je lahek in hiter recept, za kremo posebnega okusa, ki ji ga dajeta karamela in skrivna sestavina, solni cvet.

Mousse temne cokolade in karamela_13

Pripomočki za mousse iz temne čokolade in karamele

  • večja in manjša skleda
  • 2 lonca
  • metlica
  • električni mešalnik
  • servirni kozarci

Sestavine za mousse iz temne čokolade in karamele

Mousse temne cokolade in karamelaZa 5-6 kozarcev:

Postopek za mousse iz temne čokolade in karamele

Karamela, ki vedno uspe je odlična za pripravo te sladice.

Seveda, pa kdor je nima že pripravljene in si želi sladico pripraviti na hitro naj vzame 90 g sladkorja v prahu, 50 ml smetane za stepanje in 30 g masla.

V ponev potresete sladkor in počakajte dokler ne dobite lepega zlatega karamela. Nato ponev umaknete z ognja, primešate ji mrzlo maslo in smetano za stepanje, tako se tudi ustavi karamela. Dobro premešajte in pustite, da se ohladi in ko bo popolnoma hladna ste pripravljeni za pripravo naše sladice. Pazite, da se pri pripravi karamele ne opečete.

V večjo skledo damo karamelno omako, ki vedno uspe. Na “bagnomaria”, oziroma nad vodno soparo stalimo temno čokolado. Ko je čokolada staljena ji primešamo našo skrivno sestavino, solni cvet.

Mousse temne cokolade in karamela_2

Staljeno temno čokolado z dodanim solnim cvetom stresemo v skledo s karamelno omako in ju dobro zmešamo.

Mousse temne cokolade in karamela_3

V manjši skledi stepemo smetano na tri četrt, kar pomeni, da jo stepemo tako, da ni trdna smetana.

Mousse temne cokolade in karamela_6

Vzamemo skledo v kateri imamo zmešano staljeno čokolado in karamelo, dodamo ji dve žlici stepene smetane in hitro premešamo, da dobimo zmes z malo bolj rahlo teksturo.

Mousse temne cokolade in karamela_7

Dobljeni zmesi primešamo preostalo smetano in jo počasi od spodaj navzgor premešamo tako, pazimo, da smetana ne pade dol ampak ostane polna zraka, ki naredi fin mousse.

Mousse temne cokolade in karamela_8

Tako dobljeno musse iz temne čokolade in karamele preložimo v servirne kozarce in jih postavimo v hladilnik vsaj za 2 ure preden jih serviramo.

Za piko na i lahko mousse okrasimo s hrustljavimi zrni lešnikovega krokanta ali pa posipom po želji.

Mousse temne cokolade in karamela_10

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor