Mandljevi obročki
Mandljevi obročki so zelo dobri in krhki piškoti, za kar poskrbi velika vsebnost masla. Krasni so tudi na oko, zato jih z veseljem ponujamo naokrog.
Pripomočki za pripravo mandljevih obročkov
- modelček za piškote
- čopič za premaz
Sestavine za pripravo mandljevih obročkov
za testo
- 220 g moke
- 50 g mandljeve moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 200 g masla
- 120 g sladkorja v prahu
- 1 žlica mleka
- ščepec soli
- limonina lupinica
za premaz in posip
- 1 jajce
- mandljevi lističi
- kristalni sladkor
Postopek priprave mandljevih lističev
V večjo skledo odmerimo moko, mandljevo moko, pecilni prašek in ščep soli. V drugi skledi stepemo maslo, sladkor v prahu, limonino lupinico in eno žlico mleka.
Masleno zmes dodamo k suhim sestavinam in vgnetemo kroglo testa. Postavimo na krožnik, ovijemo s folijo za živila in damo v hladilnik za eno uro.
Pripravo mandljevih obročkov nadaljujemo tako, da na pomokani površini razvaljamo testo na 3 mm debeline in s primernim modelčkom odtisnemo piškote. Sama sem uporabila kar modelček za linške oči. Važno je, da ima na sredini luknjico, da nastanejo obročki. V manjši posodici razžvrkljamo jajce in s pekovskim čopičem premažemo obročke. Posujemo jih s kristalnim sladkorjem in mandljevimi lističi.
Na pekač, ki pride s pečico položimo list peki papirja, nanj pa z manjšim razmikom polagamo mandljeve obročke. Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija in pečemo približno 12 minut.
Ko vzamemo mandljeve obročke iz pečice jih pustimo minutko na pladnju, nato pa prestavimo na krožnik. Počakamo, da se do konca ohladijo in uživamo v njihovi krhkosti. Naj tekne!