Mamljiv čokoladni biskvit z oreščki in brez moke
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni biskvit s pomočjo oreščkov odlično nadomesti moko, ti pa mu dajo posebno noto in poln okus. Je super izhodišče za različne sladice in kombinacije. Okusen je že sam po sebi in ga lahko ponudimo s stepeno sladko smetano, če nimamo časa za kaj več, sicer pa si lahko privoščimo več dodatkov.

Pripomočki za čokoladni biskvit z oreščki in brez moke:

  • posodi oz. skledi
  • mešalnik
  • žlica
  • tehtnica
  • pekač (uporabila sem pekač za torte s premerom 26 cm)

Sestavine za čokoladni biskvit z oreščki in brez moke:

  • 5 jajc
  • 50 g mletih lešnikov
  • 50 g mletih mandljev
  • 100 g čokolade v prahu
  • 80 g sladkorja

Postopek za čokoladni biskvit z oreščki in brez moke:

Za čokoladni biskvit z oreščki in brez moke najprej ločimo jajca v dve skledi. V prvo damo beljake, iz katerih stepemo sneg, v drugo pa rumenjake.

Nasvet
Sneg se lepše in lažje stepe, če mu dodamo nekaj sladkorja. Tako 2 žlički vmešamo že med beljake, ostalega prihranimo za rumenjakovo zmes.

Rumenjakom dodamo sladkor in vse skupaj dobro zmešamo z mešalnikom, da nastane penasta svetlo rumena zmes.

K rumenjakom dodamo čokolado v prahu in nadaljujemo mešanje z mešalnikom.

Mlete lešnike in mandlje damo v ponev in jo pristavimo na štedilnik. Med mešanjem jih suho pražimo nekaj minut, da zadišijo, ves čas pa smo pozorni na temperaturo, ki ne sme biti previsoka, da jih ne zažgemo.

Ohlajene lešnike in mandlje vmešamo k rumenjakom s čokolado. Še vedno lahko mešamo z mešalnikom.

Nazadnje vmešamo še sneg. Na hitro premešamo z mešalnikom, nato nadaljujemo z žlico.

Pekač, v katerem bomo pekli ta mamljivo dober čokoladni biskvit, ki je že sam po sebi kulinarični užitek, rahlo namastimo po dnu, nato pa vanj zlijemo maso.

Čokoladni biskvit z oreščki in brez moke damo v pečico, ogreto na 160 °C in pečemo 20 minut, nato preverimo, ali je pečen (zapičimo zobotrebec in če se nanj masa ne prime, je biskvit pečen). Ohladimo in ob robovih previdno zarežemo z nožem, da lažje odstranimo obod, nato pa ga preložimo na krožnik in ponudimo s stepeno smetano, vročim sadjem, sladoledom (npr. takole) ali pa iz njega naredimo pravo torto. Po želji in okusu pač. 🙂

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.7]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor