Čokoladna sladica z oreščki in brez moke ter s sladoledom in vročimi jagodami
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna sladica z oreščki in brez moke ter s sladoledom in vročimi jagodami je pravo razvajanje brbončic, poleg tega pa je pripravljena 1, 2, 3. Primerna je za tiste, ki želijo uživati v kulinariki brez moke, a se vseeno posladkati. Čokoladna osnova je že sama po sebi zelo okusna, ko ji dodamo kepico vanilijevega sladoleda, ki ga prelijemo z vročimi jagodami, pa smo hitro in enostavno pripravili top posladek!

Čokoladna sladica z oreščki in brez moke ter s sladoledom in vročimi jagodami – pripomočki:

  • pekač za torto (uporabila sem pekač s premerom 26 cm)
  • skleda
  • mešalnik
  • palični mešalnik
  • kozica
  • nož
  • žlica

Čokoladna sladica z oreščki in brez moke ter s sladoledom in vročimi jagodami – sestavine:

Čokoladna sladica z oreščki in brez moke ter s sladoledom in vročimi jagodami – postopek:

Za to čokoladno sladico najprej spečemo čokoladni biskvit z oreščki in brez moke. Ko se ohladi, jo iz pekača za torte prestavimo na krožnik, kjer jo bomo lahko sproti rezali in stregli.

Potem pripravimo jagodni preliv. Zanj jagodam odrežemo zgornji del z listi, jih operemo pod tekočo vodo in jih damo v kozico. S paličnim mešalnikom jih spasiramo, nato pa kozico pristavimo na štedilnik, kjer jih pustimo, da zavrejo in medtem večkrat premešamo, saj med brbotanjem šprica naokoli. Pokuhamo jih le na hitro, toliko, da postanejo vroče in se bodo v ustih zlile z mrzlim sladoledom.

Pripravimo si še banjico s sladoledom. Jaz sem uporabila vanilijevega, lahko pa seveda izberete drug okus. Za posamezno porcijo te čokoladne sladice odrežemo kos čokoladnega biskvita, ga položimo na servirni krožnik, nanj damo kepico izbranega sladoleda in čez prelijemo nekaj žlic vročih jagod. Postrežemo takoj in uživamo v okusih, kombinacijah in nasprotjih. 🙂

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor