Mafini s kremnim sirom
Mafini s kremnim sirom so enostavni za pripravo, sama priprava pa nam ne vzame veliko časa. Poleg tega so mafini porcijska sladica, ker je vsak košček v svojem modelčku. Glavna sestavina podlage so drobljeni piškoti, krema je pa iz kremnega sira.
Pripomočki za pripravo mafinov s kremnim sirom
- pekač za mafine
- modelčki za mafine
Sestavine za pripravo mafinov s kremnim sirom
za 12 kosov
za podlago
- 170 g mletih piškotov (Leibniz, Balkan, Albert)
- 2-3 žlice stopljenega masla
za kremo
- 250 g kremnega sira
- 60 g sladkorja
- 1 jajce
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
za okrasitev
- marmelada, metini lističi, pinjole (po izbiri)
Postopek priprave mafinov s kremnim sirom
Pripravimo si vse sestavine.
Postopek priprave mafinov s kremnim sirom pričnemo tako, da s sekljalnikom piškote zdrobimo. Dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo. Pekač oziroma model za mafine obložimo z modelčki in mešanico drobtin enakomerno razdelimo v 12 modelčkov. S hrbtno stranjo žličke podlago poravnamo.
Nadaljujemo tako, da v primerni skodelici premešamo kremni sir, sladkor, vanilijev ekstrakt in jajce. Maso ponovno enakomerno porazdelimo na poravnano podlago. Ko je krema porazdeljena, nekajkrat udarimo s pladnjem ob delovno površino, da se površina poravna.
Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj Celzija. V ogreto položimo pladenj za mafine in pečemo 15-16 minut. Ko so pečeni, počakamo, da se ohladijo in na vsakega položimo žličko marmelade, po želji pa še metin listič, pinjole, …