Limonina krema z jogurtom – popolna osvežitev iz lončka
Print Friendly, PDF & Email

Limonina krema z jogurtom iz lončka je zelo preprosta sladica, svežega okusa s pridihom poletja, pravi užitek, ki zelo tekne predvsem v poletni vročini. Ta kremni lonček je odličen zaključek dneva predvsem poleti, ko si vsi želimo osvežitve.

Limonina krema z jogurtom - popolna osvežitev iz lončka

Pripomočki za limonino kremo z jogutrom

  • srednje veliko in malo skledo
  • 3 jušne žlice
  • servirne kozarce

Sestavine limonino kremo z jogutrom

za Kremni lonček jogurt in limona(za 6 lončkov)

Postopek za pripravo limonine kreme z jogurtom

Najprej gremo v hladilnik in iz njega vzamemo grški jogurt in lemon curd. Tisti, ki pa  v hladilniku še nimajo lemon curda oziroma limonine kreme naj kot prvi korak le-tega naredijo. Kremni lonček jogurt in limona je krasen način za porabiti lemon curd, ki je mogoče ostal pri pripravi kake druge sladice.

Lemon curd.
Lemon curd.

Sledi priprava “jogurtove kreme”, ki je res preprosta stvar, edino kar je za narediti, je da grškemu jogurtu primešamo sladkor v prahu in pri tem smo pozorni, da ne nastanejo grudice. Grški jogurt uporabimo zato, ker da tako lepo kremno teksturo s svojo gostoto, ki je navaden jogurt ne da. Kdor doma nima grškega jogurta ga lahko nadomesti z navadnim čvrstim jogurtom, odsvetujem uporabo tekočega jogurta ker bi bila “jogurtova krema” preredka in bi lemon curd tonil v njej, tako pa ne bi bili lepo vidni sloji sladice. Lahko uporabite tudi navaden kristalni sladkor a potem krema ne bo imela žametnega okusa.

Limonina krema z jogurtom - popolna osvežitev iz lončka

V manjšo skledčko zdrobimo naših šest piškotov tako, da dobimo drobtinice različnih velikosti. Ni pomembno katere piškote uporabimo, najbolje pa je, da se uporabi piškote, ki so nam najbolj všeč. Lahko pa uporabimo tiste, ki jih je le še par v vrečki in tako malo spraznimo shrambo.

Limonina krema z jogurtom - popolna osvežitev iz lončka

Vse naše sestavine so pripravljene, sedaj lahko vzamemo servirne kozarce in začnemo sestavljati naše kremne lončke. Najprej damo v kozarec eno žlico lemon curd-a.

Limonina krema z jogurtom - popolna osvežitev iz lončka

Nato sledi žlica “jogurtove kreme” na katero stresemo malo piškotnih drobtinic.

Limonina krema z jogurtom - popolna osvežitev iz lončka

Naredimo lahko toliko plasti, kolikor si jih želimo oziroma kolikor nam jih izbrani kozarec omogoča. A vedno naj bo med “jogurtovo kremo” in lemon curd-om zaključna plast lemon curd.

Pika na i naše sladice pa bodo piškotne drobtinice. Komu je ostalo kaj tortnega biskvita lahko brez problemov uporabi drobtinice le-tega.

Limonina krema z jogurtom - popolna osvežitev iz lončka

Nasvet
Pri manjših, predvsem pa ožjih servirnih kozarcih priporočam uporabo vrečke za dekoriranje.

Po želji lahko po končani sladici posujemo malo sladkorja v prahu in dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor