Jogurtovo pecivo
Hitreje, kot je priprava jogurtovega peciva skoraj ne more iti. Potrebujemo le dober grški jogurt, jajca, škrob…in to je v glavnem vse, kar se tiče glavnih sestavin. Če imamo še neškropljeno limono, malo vanilijeve esence….potem je zmaga naša. Poleg tega je sladica primerna za vse, ki ne smejo uživati glutena.
Pripomočki za pripravo jogurtovega peciva
- pekač 24 m x 24cm
Sestavine za pripravo jogurtovega peciva
za 16 kosov
- 4 jajca
- 3 žlice sladkorja
- žlička vanilijeve esence
- 350 g grškega jogurta
- 3 žlice škroba Gustin
- žlička pecilnega praška
- limonina lupinica
- ščep soli
- košček masla za namastitev pekača
Postopek priprave jogurtovega peciva
Pripravimo si dve skledi in ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo sladkor in penasto premešamo. Beljakom dodamo ščepec soli in zmešamo do čvrstega. K rumenjakom naribamo limonino lupinico, dodamo vanilijevo esenco in grški jogurt.
Naslednji korak pri pripravi jogurtovega peciva je, da k rumenjakovi zmesi dodamo škrob, z žličko pecilnega praška. Premešamo kar z žlico ali metlico. Nato nežno primešamo še stepene beljake.
Pekač namastimo z maslom in vanj vlijemo maso za jogurtovo pecivo. Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija in kar v neogreto postavimo pekač z maso. Pečemo 30-40 minut, da lepo zlatorumeno porjavi.
Ko je jogurtovo pecivo pečeno, počakamo, da se malenkost ohladi in že lahko razrežemo in ponudimo. Po želji lahko posujemo s sladkorjem v prahu. Zraven se lahko ponudi žlico dobre marmelade. Naj tekne!