Jogurtova strjenka z mangom
Mango, jogurt in smetana v tej moji sladici združujejo svežino, pa tudi kremasto teksturo, ki nadvse ustreza brbončicam. Okusna, lahka, lahko bi rekla poletna sladica, ki premore vse, kar potrebujemo za majhno razvajanje po dobrem kosilu. Priprava pa preprosta in hitra.
Kaj potrebujemo za pripravo jogurtove strjenke z mangom
- deska
- nož
- električni mešalnik
- skleda za stepanje smetane
- krožnik za želatino
- manjša kozica za topitev želatine
- blender
- žlica
- 6 kozarcev
Sestavine za jogurtovo strjenko z mangom
Za 6 porcij:
- 350 g narezanega manga
- 2 dl sladke smetane za stepanje
- 3 liste želatine
- 2 veliki žlici kondenziranega mleka
- 1,5 dl navadnega jogurta
Koraki za pripravo jogurtove strjenke z mangom
Vzamemo dobro zoren mango in ga olupimo.
Na grobo ga obrežemo okrog kosti in nakockamo.
Nakockan mango postavimo v blender in zmiksamo v gosto kašo.
Medtem si pripravimo smetano in jogurt. Smetano čvrsto stepemo in vanjo vmešamo jogurt.
Dodamo 2 žlici kondenziranega mleka.
Na krožnik nalijemo mrzlo vodo in vanjo položimo tri liste želatine. Počakamo, da nabrekne. Manjšo kozico postavimo na kuhinjsko ploščo in na majhnem ognju stopimo želatino. Z žlico zajamemo del pripravljene mase iz jogurta in smetane in ga vmešamo v raztopljeno želatino. Nato pa pripravo jogurtove strjenke z mangom nadaljujemo tako, da skupaj vmešamo del mase z želatino z preostalo maso.
Z žlico nadevamo kozarčke. Ko so vsi približno enako napolnjeni, z vsakim kozarcem posebej rahlo udarimo ob pult, da se krema uleže.
Za 15 minut jih postavimo v hladilnik.
Nato jih nadevamo še z mangovo kašo. Jogurtova strjenka z mangom je pripravljena. Ker je mango sam po sebi dovolj sladek, je edino uporabljeno sladilo, ki smo ga vmešali v kremo, kondenzirano mleko. Naj tekne!