Japonske puhaste palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Kot že samo ime pove, so japonske puhaste palačinke rahle, mehke. Sestavine so podobne kot pri navadnih palačinkah, le razmerja med njimi so precej drugačna. Rumenjakom dodamo zelo malo mleka in moke, limonino lupinico ter maslo. Iz beljakov pa naredimo meringo, ki jo nato primešamo rumenjakovi zmesi.

Pripomočki za pripravo japonskih puhastih palačink

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo japonskih puhastih palačink

za 3 osebe

  • 2 jajci
  • 25 g mleka
  • 35 g moke
  • ščep soli
  • 40 g sladkorja
  • 15 g masla
  • limonina lupinica
  • žlička limoninega soka

Postopek priprave japonskih puhastih palačink

Pripravimo si 2 posodi in ubijemo 2 jajci, pri tem ločimo beljake in rumenjake, vsako v svojo posodo. K rumenjakoma damo ščep soli, moko, mleko, raztopljeno maslo in limonino lupinico. Premešamo z metlico. Zmes je kar gosta, kot prikazuje spodnja sredinska fotografija.

V drugi posodi k beljakoma dodamo žličko limoninega soka in pričnemo mešati. Najprej mešamo eno minuto, po minuti pa dodajamo po tretjino sladkorja, vsakih 30 sekund. Masa postane podobna masi za meringe. Torej, zelo čvrsta.

Vzamemo žlico in z njo zajamemo zmes beljakov in jo primešamo rumenjakovi zmesi. S tem jo naredimo mehkejšo in tako lažje primešamo še preostalo beljakovo maso.

Ponev, v kateri se hrana ne prijemlje, zmerno segrejemo. Z žlico polagamo maso  v ponev. Japonske puhaste palačinke pečemo na vsaki strani po 3 minute do zlato rjave barve.

Pečene japonske puhaste palačinke sem v moji različici prelila z javorjevim sirupom in zraven postregla maline. Same palačinke so kar sladke, zato se mi je zdelo primerno, da z malinami dodam še svežino in kislost. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor