Jagodni žepki
Print Friendly, PDF & Email

Če bi radi pripravili nadvse okusno slaščico, pa nimate veliko časa, so jagodni žepki popolni. Zelo hitra in enostavna priprava vas loči do nečesa, ki je odličnega okusa. Jagode lahko nadomestite s katerim koli sadjem, odlične so maline, ali borovnice. Poskusite! 😀

jagodni-zepki-6

Jagodni žepki – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • skleda
  • nizek pekač iz pečice
  • žlica
  • nož
  • skodelica
  • vilica
  • papir za peko
  • valjar (po potrebi)
  • čopič

Jagodni žepki – sestavine:

  • 1 kos listnatega testa 250 g
  • 1 žlica drobtin
  • 200 – 250 g jagod (lahko tudi zamrznjenih)
  • 2 – 3 žlice sladkorja
  • sok pol limone
  • 1 jajce za premaz
  • moka za valjanje testa (po potrebi)
  • sladkor v prahu za posip (po želji)

Jagodni žepki – postopek:

Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180 °C. Jagode operemo in jih narežemo na četrtinke, ali manjše, po želji. Stresemo jih v skledo, dodamo jim sladkor in limonin sok, ter premešamo z žlico.

jagodni-zepki

Jagode pustimo cca. 5 minut, da spustijo sok in se sladkor nekoliko stopi. Nato v skledo dodamo še drobtine in zopet premešamo.

jagodni-zepki-2

Testo razvaljamo, ali le razvijemo, če imamo tistega že razvaljanega, lahko pa ga pripravimo tudi sami, za še boljše okuse. Testo nato z nožem, režemo na poljubno velike pravokotnike, odvisno od tega, koliko bi radi, da so vaši žepki veliki. Lahko delate velike le za grižljaj, ali dva, ali pa večje.

jagodni-zepki-1

Jagodni nadev nadevamo na eno polovico izrezanega testa.

jagodni-zepki-3

Nato drugi del, prepognemo čez nadev in okoli dobro stisnemo s prsti, da nam nadev kasneje ne uide iz žepka. Žepkov ne polnimo preveč, ker se nam bodo tako odprli in bo nadev stekel ven. Preverjeno! 😛

jagodni-zepki-4

Ko smo napolnili vse, v skodelici razžvrkljamo celo jajce, ter s čopičem premažemo žepke po celotni površini. Predenj jih pečemo, jih z nožem le še zarežemo po vrhu.

jagodni-zepki-5

Pekač potisnemo v ogreto pečico in žepke pečemo 25 minut, pri 180 °C. Ko so pečeni jih lahko posipate s sladkorjem v prahu.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor