Jagodna zloženka
Print Friendly, PDF & Email

 

Jagodna zloženka je zelo preprosta sladica, tako po okusu kot pripravi. Če iščete sladico, ki bo naredila velik vtis, a želite ostati preprosti, je jagodna zloženka prav tisto kar iščete. Ta sladica privlačnega videza in nežnega okusa bo pripravljena v par korakih in je enkraten zaključek poletnih večerov.

Pripomočki za pripravo jagodne zloženke:

  • električni mešalnik in 2 skledi
  • metlica, ožemalnik, nož in dilca
  • 4 servirni kozarci

Sestavine za jagodno zloženko

Za 4 porcije:

Postopek za pripravo jagodne zloženke

Jagode so naša glavna sestavina, zato se bomo sladice lotili kar pri njih. Jagode operemo in očistimo, na stran damo 4-8 celih jagod za poljubno dekoracijo ter preostale narežemo na koščke. Jagode prelijemo s sokom ene limone, tisti bolj sladkosnedi lahko dodajo žličko ali dve sladkorja.

Sedaj pripravimo našo kremo »Chantilly«, ki jo dobimo preprosto s tem, da slaščičarski kremi (recept zanjo najdete tu) primešamo delež stepene smetane. V našem primeru bo razmerje med slaščičarsko kremo in smetano 2:1, če želimo bolj blag okus kreme povečamo delež smetane, s tem bomo dobili tudi bolj puhasto kremo.

Nasvet
Smetana se najbolje stepe, ko je hladna, zato jo do zadnjega pustimo v hladilniku in nič narobe ne bo, če v hladilnik postavimo tudi skledo v kateri jo bomo stepli.

Stepeno smetano postopoma primešamo slaščičarski kremi. Najprej žlico ali dve, da se krema zmehča in dobi podobno strukturo. Nato še preostanek pazljivo, da ne izgubimo zračnosti, ki jo smetana doda »chantilly« kremi.

Krema »chantilly« je pripravljena, vzamemo jagode in servirne kozarce ter pripravimo jagodno zloženko. Jagodno zloženko sestavimo iz štirih plasti. Prva plast jagodne zloženke so jagode, sledi ji krema »chantilly« in tako naprej.

Ideja
Ko ni sezona jagod lahko le-te zamenjamo z drugo vrsto sadja in že imamo novo odlično zloženko. V primeru, da nam je ostalo kaj biskvita ga lahko narežemo na kocke in dodamo plast le tega med jagode in kremo.

Na vrh naše jagodne zloženke za dekoracijo lahko postavimo eno jagodo ali par rezin jagod ali jagodo zarezano kot vrtnico. Po želji lahko dodamo tudi malo smetane ali pa potresemo s čokoladnimi drobtinicami. Tako. Jagodno zloženko lahko takoj postrežemo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor