Jagode, avokado in čokolada kot hitri posladek
Print Friendly, PDF & Email

Zakaj se ne bi poigrali z domišljijo in postregli jagode, avokado in čokolado kot hitri posladek, zraven pa dodali še smetano in baziliko. Ne boste verjeli, to je odlična kombinacija. Da ne razpredam niti bo najbolje, da kar poskusite to hitro pripravljeno razvajanje.

Jagode, avokado in čokolada kot hitri posladek – pripomočki:

  • deska
  • nož
  • tolkač za meso
  • poljubne skodelice za serviranje
  • desertna žlička

Jagode, avokado in čokolada kot hitri posladek -sestavine

Za eno osebo:

  • nekaj jagod
  • četrtina srednje velikega zrelega avokada
  • košček temne čokolade
  • vejica cvetoče bazilike
  • nekaj jušnih žlic sladke ne stepene smetane
  • čajna žlička sladkorja

Jagode, avokado in čokolada kot hitri posladek – postopek priprave:

Operite, očistite in na četrtine narežite nekaj jagod. Vam najlepšo narežite na rezine in jo prihranite za dekoracijo na vrhu. Olupite in tanko narežite avokado. Kos temne čokolade grobo zdrobite s tolkačem za meso. Na tanke laske sesekljajte tri liste bazilike. Na dno servirne skodelice dajte dve jušni žlici ne stepene sladke smetane ter preko nasujte četrtine jagod in rezine avokada. Prelijte z ostankom sladke smetane in preko posipajte še malo sladkorja.

Preko posujte zdrobljeno temno čokolado. Na vrh pa previdno dodajte tanko rezino jagode, še ščepec sladkorja in kapljico smetane. Okrasite še z nekaj cvetovi bazilike. 

Sestavine naj bodo hladne saj bo tako posladek bolj osvežilen. Avokado vsebuje zdrave mononenasičene maščobe in tudi nekaj beljakovin zato bo glikemični indeks sladice z dodatkom avokada nekoliko nižji. Visoka vsebnost mineralov in vitaminov pa bo z vlakninami in eteričnimi olji bazilike sladico naredila še bolj zdravo. Diabetiki naj se vzdržijo sladkorju ali ga dodajo le za vzorec in bo sladica primerna tudi zanje. 

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor