Drugačna malinina pita
Print Friendly, PDF & Email

Pita pri kateri testo pripravite z lahkoto in pri kateri se ni potrebno truditi z valjanjem krhkega testa, pita ki je obložena z lahko kremo iz beljakov in ponuja čudovit osvežilen okus – ja, vse to vam prinaša drugačna malinina pita.

Drugačna malinina pita – pripomočki:

  • posoda za testo
  • električni mešalec
  • tehtnica
  • slaščičarska lopatka
  • pekač 35 x 21 cm
  • peki papir

Drugačna malinina pita – sestavine:

Sestavine za pekač 35 x 21 cm

Testo:

  • 300 g gladke moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 200 g masla
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 žlice tekočega kremnega jogurta
  • 5 rumenjakov

Nadev:

  • 5 beljakov
  • 8 žlic sladkorja
  • 2 praška vaniljevega pudinga ( 2 x 38 g)
  • 6 žlic olja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 400 do 500 g malin

Drugačna malinina pita – postopek:

V posodo odmerimo moko pomešano s pecilnim praškom, sladkor, vaniljev sladkor in nalistano maslo. Z rokami na hitro zgnetemo testo, ki ne rabi postati celota, lahko ostane nadrobljeno.Nato dodamo rumenjake in 4 žlice navadnega kremnega jogurta ter z rokami zgnetemo testo v homogeno kepo. Testo je bolj mehko, vendar se ne prijema rok. Če bi bilo preveč mehko, dodate še malo moke.Kepo testa razdelimo v dve kepi, pri čemer naj bo ena malenkost večja.In sedaj najljubši del rokovanja s testom. Testa ni potrebno valjati in izgubljati živcev, ker bi se vam lomilo. Pekač obložimo s peki papirjem in večjo kepo testa z rokami enostavno nadrobimo po celotnem dnu pekača. Lotimo se kreme. Med stepanjem beljakov v sneg, postopoma dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Sedaj električni mešalec izklopimo in najprej uporabimo in mešamo s slaščičarsko lopatko, da bi ohranili zračnost beljakovega snega. Ko je sneg dovolj trd, postopoma primešamo prašek dveh vaniljevih pudingov in na koncu še 6 žlic olja.Beljakovo kremo premažemo po nadrobljenem testu.Po kremi enakomerno potrosimo maline. V sezoni seveda uporabimo sveže, vendar tudi zmrznjene se lepo obnesejo. Pri tem receptu so uporabljene zmrznjene. Krema je sicer zelo zračna in lahka, vendar dovolj kompaktna, tako da ni bojazni, da bi maline potonile na dno.In sedaj še zadnji del. Manjšo kepo testa z rokami nadrobimo čez maline. Ni potrebno, da zapolnite sleherni kotiček, vmes se lahko vidijo prazne luknjice.Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C klasične peke, cca. 45 minut oz. odvisno od pečice. Med ohlajanjem bo  pita postala kompaktna.Prijetno sladkanje z drugačno malinovo pito.

 

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor